Šį rudenį TV3 žiūrovų laukia daugybė intriguojančių naujienų ir premjerų, viena jų – kino ir kulinarijos įkvėpimų laida „Gero savaitgalio receptas“. Šis unikalus projektas į lietuvišką televiziją atneša dar neregėtą formatą, kuriame susijungia kino ir kulinarijos magija. Norėdami paminėti šio projekto startą, laidos kūrėjai subūrė kūrybinę komandą, partnerius ir kviestinius svečius į šventinį vakarą, kuriame visi kartu džiaugėsi artėjančia premjera!
Ką šiandien valgom? Ką šiandien žiūrim? Tai klausimai, kurie dažnai iškyla namuose savaitgaliais. Naujas kulinarinis šou turi atsakymus į abu klausimus. Kinas ir maistas – tai magiškas duetas, be kurio sunku įsivaizduoti gerą savaitgalį.
Šis šou, įkvėptas ilgametės TV3 žiūrovų tradicijos „Šeštadienio gero kino vakaras“, kvies namuose susikurti kino teatro ir restorano atmosferą vienu metu. Kiekvieną šeštadienio vakarą per TV3 rodomas filmas taps laidos vedėjų Lauryno Suodaičios ir Vaidos Poderytės-Bernatavičės gaminamo patiekalo įkvėpimu. Žiūrovai ne tik sužinos įdomių faktų apie vakaro filmą, bet ir gaus originalią idėją, kokią vakarienę prie jo pasigaminti.
Į nuotaikingą projekto pristatymo vakarėlį atvyko daugybė žinomų veidų, tarp kurių buvo Kristina Kaikarienė, Diana Dargienė, Naglis Šulija, Renata Norvilė, Arvydas Rimas, Vaida Lisikaitė, Darius Petkevičius, Renata Šakalytė, Tomas Grigaitis, Akvilė Žirgulytė, Urtė Šilagalytė, Viktorija Šaulytė-Mockė, Joringis Šatas, Paula Valentaitė, Dilan Dampella Gamage ir daugybė kitų garsių žmonių.
Renginyje taip pat dalyvavo ir laidos vedėjai – TV laidų prodiuserė, vedėja V. Poderytė-Bernatavičė bei verslininkas ir nuomonės formuotojas L. Suodaitis.
L. Suodaitis susirinkusiems svečiams sakė, jog itin džiaugiasi prisijungęs prie tokio unikalaus projekto.
„Esu labai laimingas prisijungęs prie šio projekto. Kiekvienas filmas įkvėps vis naują temą, kurią perteiksime per maistą, istorijas ir įvaizdį – ta dinamika yra tai, kas mane ypač žavi. Po „Maisto kelio“ patirties prieš kameras jaučiuosi daug tvirčiau, o dabar įsitikinau, kad ir su Vaida puikiai dirbame išvien, nes vienas kitą gerai papildome. Šis projektas bus kupinas netikėtumų, jame dalinsimės paprastomis maisto gamybos technikomis, kurias mūsų žiūrovai galės lengvai pritaikyti. Be to, kartu su Vaida kalbėsime apie filmus, jų kūrimą ir pateiksime tai įdomiai bei linksmai“, – pasakojo L. Suodaitis.
Džiugesio neslėpė ir kolegai antrino ir V. Poderytė-Bernatavičė.
„Kinas ir maistas yra mano didžiosios aistros. Laisvu metu visada keliauju į virtuvę, kur eksperimentuoju ir atrandu naujus skonius. Maistas man – tai meilės kalba ir man labai džiugu matyti, kaip kiti mėgaujasi mano gamintais patiekalais. O jei šalia skanaus, naminio maisto dar atsiranda ir geras kinas...
Nežinau, ar gali būti geresnių gero savaitgalio recepto ingredientų! Tad kartu su Laurynu kviesime visus namuose susikurti ir kiną, ir restoraną bei laisvalaikį praleisti kokybiškai ir ypatingai! Mūsų premjera – jau šį šeštadienį. TV3 šeštadienio gero kino vakare – kultinio režisieriaus Guy Ritchie karinė drama „Tvirtas užnugaris“, o mūsų laidoje – ne tik filmo siužeto įkvėptas receptas, bet ir daug įdomių istorijų apie minėtą juostą. Taip mėgautis maistu ir kinu kviesime kiekvieną šeštadienį, 11 valandą“, – svečiams kalbėjo V. Poderytė-Bernatavičė.
Naujojo sezono pristatymo renginys įvyko virtuvės projektų studijoje „DOMDOM“, nes būtent čia ir įsikūrė naujojo projekto televiziniai namai, kuriuos susirinkusiems svečiams aprodė laidos vedėjai. Iš tiesų, filmavimo studija ir gyvai atrodo, kaip jaukūs ir stilingi namai.
„Kai gimė šios laidos idėja, mintyse iškart pamačiau ir kokios studijos reikia projektui. Nors... kokios studijos? Mintyse regėjau visus televizinius namus! Laimei, dirbu su profesionalais, tad mano mylimi partneriai, virtuvės ir kietųjų baldų gamintojai „DOMDOM“ sukūrė ne tik stilingą bei funkcionalią virtuvę, bet ir labai dailius kietuosius svetainės baldus.
Buitinės technikos profesionalai „Prenta“ pasirūpino itin modernia ir patogia buitine technika nuo A iki Z, o baldų salone „Veneks Boutique“ radome labai gražius ir kokybiškus baldus svetainei – sofą, fotelį, kavos stalelius, interjero dekoracijas“, – susirinkusiems svečiams aprodydama studiją pasakojo V. Poderytė-Bernatavičė.
Dėkodama Vaidai už gražius žodžius žodį darė ir buitinės technikos profesionalų „Prenta“ personalo vadovė Sandra Česnavičienė.
„Mums labai patinka dirbti su šio projekto komanda, kartu dirbame jau ne pirmus metus. Visi žino, ką reikia daryti – jie yra profesionalūs, patyrę, atsakingi ir konkretūs. Mūsų bendradarbiavimas yra sklandus ir organiškas, nes mūsų požiūris į darbą visiškai sutampa, o kai kyla problemų, jas sprendžiame greitai ir efektyviai.
Tas mus ir vienija, nes mes savo srityje taipogi dirbame jau daugybę metų ir visada stengiamės, kad mūsų klientai būtų 100% patenkinti. „Prenta“ studijose siūlome išskirtinį, žinomiausių gamintojų produkcijos spektrą ir plačiausią įmontuojamos buitinės technikos asortimentą vienoje vietoje. Dalį jos žiūrovai jau galės įvertinti stebėdami „Gero savaitgalio receptas“ laidas!“, – kalbėjo S. Česnavičienė.
Virtuvės baldų „DOMDOM“ direktorė Rasa Kaminskienė taip pat pasidžiaugė bendradarbiavimu su laida.
„Esame laimingi tapę laidos „Gero savaitgalio receptas“ partneriais. Būdami virtuvės ir kitų kietųjų baldų kūrėjai ir gamintojai džiaugiamės, jog būtent „DOMDOM“ virtuvėje vyks nuotaikingi laidos pokalbiai, kulinariniai nuotykiai ir atradimai. Esame įsitikinę, kad kiekvienam klientui būtina sukurti savą virtuvę, kuri maksimaliai atspindėtų asmenybės gyvenimo stiliaus autentiškumą. Valdome visus virtuvės bei kitų kietųjų baldų kūrimo ir įgyvendinimo procesus ir siekiame, kad ši kiekvieno kliento kelionė būtų kuo sklandesnė ir lengvesnė“, – pasakojo R. Kaminskienė.
Kaip ir dera kulinarinės laidos vakarėlyje, vienas pagrindinių akcentų buvo vaišės.
„Man jau sunku suskaičiuoti kelintas tai renginys, kai dirbame kartu su švenčių maitinimo profesionalais „Spoon to the Moon“. Ar tai būtų maža jauki šeimos šventė, kaip krikštynos, ar didelis įmonės vakarėlis, jie visada nustebina ne tik tobulo skonio, bet ir itin estetiškai atrodančiais patiekalais. Tad šiandien mudu su Laurynu švenčiame artėjančią premjerą ir ilsimės nuo maisto gamybos, o jus kviečiame pasimėgauti gardžiomis vaišėmis, kurias sukūrė tikri gastronomijos ekspertai“, – kalbėjo V. Poderytė-Bernatavičė.
Svečiai mėgavosi tokiais skanėstais, kaip miško grybų ir trumų crostini, artišokų, krabų mėsos bei ikrų užkandžiais, bruschetta skrebučiais su avietėse marinuota lašiša, Teriyaki karališkomis krevetėmis su ananaso salsa ir kitais patiekalais.