E. Purauskytė pasipiktino „Sostinės dienų“ triukšmu ir kvietė policiją du kartus: „Elgiatės kaip marozai“ (8)

2024 m. rugpjūčio 30 d. 23:37
Lrytas.lt
Paskutinį vasaros savaitgalį Vilnius švenčia – miesto erdves užliejos įspūdingiausia šventė „Sostinės dienos“. Festivalis Vilniui dovanoja įsimintina programa ir koncertus, tačiau pačiame centre vykstantis šurmulys sutrikdė renginių režisierės, kompanijos „Menai Renginiai“ įkūrėjos Erikos Purauskytės (42 m.) ramybę.
Daugiau nuotraukų (17)
„Per mano langus matosi Katedra. Tokio triukšmo per 10 metų, kiek čia gyvenu, nėra buvę“, – naujienų portalui lrytas.lt sakė E.Purauskytė, gyvenanti Vilniaus senamiestyje. 
Neapsikentusi triukšmo, rugpjūčio 30-osios naktį, ji feisbuke kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę.
„Vilniaus miesto savivaldybe, elgiatės kaip marozai savo balių švęsdami. Tik skirtumas tas, kad marozams policiją galima iškviesti, o jums – ne.
Kviečiau jau du kartus, nes man ryt 5 keltis, o triukšmas namie toks, kad sunkiai sekasi susikalbėti 23.12 val, jau net nekalbu apie miegą. Nieko. Ignoras. Lygesni už lygius?
O gal tai reiškia, kad ramybės valandos nuo šiol nuo 00.00 ir mes VISI galėsim vakarėlius iki dvyliktos organizuoti ir dar su tiek garso?
Apie 10 metų gyvenu Vilniaus senamiestyje, bet tokio triukšmo naktį dar nesu girdėjusi. „Sostinės Dienos“ turi akivaizdžiai per didelius biudžetus renginiui ir nežino kur juos padėti“, – rašė ji.
Penktadienį didžiojoje festivalio scenoje Katedros aikštėje koncertuoja britų grupė „Circa Waves“ ir Vidas Bareikis su „VB gang“ komanda, o šeštadienį čia pasirodys „Daddy Was A Milkman“ bei Monika Liu su grupe.
Penktadienio ir šeštadienio naktimis žiūrovai, atvykę į į didžiąją pievą prie Baltojo tilto, stebės užburiantį lazerių šou „Kosmosas“, kurio spinduliai neįtikėtinomis spalvomis užlies sostinės dangų ir stebėtojų minią „teleportuos“ į kosminę 3D erdvę. 
 
 
 
Erika PurauskytėVilniussenamiestis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.