D. Kasparaitis apie svajonių gyvenimą Amerikoje, mylimą šeimą ir uždirbtus tūkstančius: „Gyvenu svajonių gyvenimą“ (1)

2024 m. rugpjūčio 20 d. 14:38
Lietuvoje gimęs ir augęs ledo ritulio gynėjas Darius Kasparaitis (51) daugybę metų gyvenantis Jungtinėse Amerikos Valstijoje iki šiol garsina Lietuvos vardą. Net tris olimpinius medalius – aukso, sidabro ir bronzos – pelnęs sportininkas sako, kad nors gyvena už Atlanto, vis dėlto širdyje jaučiasi tikras lietuvis ir itin ilgisi gimtosios šalies bei Elektrėnų – miesto, kuriame gimė.
Daugiau nuotraukų (10)
Tinklalaidėje „Once upon a time in America“, kurią veda garsi lietuvė, vizažistė ir laidų vedėja, lietuvė Collette Dunhill, šešių vaikų tėtis Darius Kasparaitis atvirai papasakojo apie patirtas sudėtingas traumas, gyvenimą Amerikoje, įspūdingas uždirbtas sumas.
Taip pat jis pravėrė ir asmeninio gyvenimo šydą bei atskleidė, kaip gyvena su žmona švede Lisa ir kokiomis vertybėmis vadovaujasi augindamas vaikus.
Ledo ritulį atrado vaikystėje
Darius Kasparaitis tinklalaidėje prisiminė, nuo ko prasidėjo jo, kaip ledo ritulio žaidėjo, karjera. Ir nors tuo metu, kai jis augo Lietuvoje, daugelis vaikinų ir vyrų svajojo apie krepšininko karjerą, Darius gerai žinojo, kad ši sporto šaka – ne jam.
„Mano tėtis, kiek prisimenu, žaidė rankinį ir krepšinį, o man nuo pat mažų dienų labai patiko ledo ritulys. Žavėjo šalmas, antpečiai, visa amunicija, reikalinga šiai sporto šakai. Net per televizorių žiūrėdavau būtent ledo ritulio varžybas, todėl kai į klasę atėjo treneris ir pakvietė vaikus išbandyti šią sporto šaką, buvau pirmasis, kuris sutikau.
Iš pradžių buvo baisu, aš nežinojau, ar galėsiu čiuožti, ar pajėgsiu, tačiau vos užlipęs ant ledo, aš gerai išsilaikiau, tvarkingai čiuožiau ir nenukritau. Supratau, kad tai buvo Dievo ženklas – galiu čiuožti ir žaisti ledo ritulį“, – autorinėje Collette Dunhill tinklalaidėje pasakoja Darius Kasparaitis.
Už pirmuosius tūkstančius – vardinė striukė
1992 metais Darius Kasparaitis atvyko žaisti į Ameriką ir netrukus čia laimėjo pirmąsias ledo ritulio varžybas. Jis iki šiol su šypsena prisimena pirmuosius metus ir patirtis už Atlanto.
Sako, kad viskas buvo visai kitaip, negu tuometinėje Sovietų sąjungoje: „Kai čia atvykau, patyriau didžiulį kultūrinį šoką. Gyvenau kaip sapne. Prisimenu, kaip uždirbau pirmuosius 20 tūkstančių dolerių. Už juos nusipirkau „Versace“ striukę, vėliau – brangų automobilį. Likusius pinigus tiesiog išleidau – net greičiau, nei norėjosi.“
Autorinėje tinklalaidėje „Once upon a time in America“ sportininkas sako, kad žvaigždžių liga nesirgo, tačiau didelio dėmesio niekad nemėgo. Pokalbio metu net prisiminė, kaip norėdavo slėptis nuo gerbėjų, tačiau sunkiai pavykdavo, mat turėjo ilgus plaukus ir gerbėjai jį pastebėdavo visur, kur jis bebūdavo: „Žmonės norėjo autografų, nuotraukų, tačiau aš kartais bandydavau to išvengti. Tikrai buvau populiarus ir kartais tai vargino.“
Gyvenimą vadina svajone
Šiuo metu sportininkas gyvena už Atlanto ir čia gyvenimą kuria su ilgamete partnere Lisa. Jo žmona kilusi iš Švedijos. Darius Kasparaitis atviras – jis gyvena svajonių gyvenimą: turi namą prie jūros, žmoną, vaikus, todėl gali mėgautis susikurta gerove.
„Gyvenimas toks trumpas – reikia mėgautis juo, turėti meilę, rūpintis žmogumi, kuris yra šalia. Aš tikrai gyvenu svajonių gyvenimą.“
Darius KasparaitisJAVsportininkas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.