Rašytojos Vaivos Rykštaitės vyras gulėsi ant operacinio stalo: atlikta vazektomija (6)

2024 m. liepos 29 d. 12:26
Lrytas.lt
Havajuose gyvenimą kuriančios lietuvių rašytojos ir nuomonės formuotojos Vaivos Rykštaitės (39 m.) šeima priėmė svarbų sprendimą. Jos vyrui virtuvės šefui Michaelui Winderiui buvo atlikta vazektomija.
Daugiau nuotraukų (8)
Apie vyrams atliekamą operacija, kurios tikslas – permanentinė kontracepcija arba sterilizacija žinoma moteris pasidalijo socialiniuose tinkluose. Įrašu ji sutiko pasidalinti ir su naujienų portalo lrytas.lt skaitytojais.
„– Tu gerai pagalvok. O jeigu… vėliau mes išsiskirsime, tu susitiksi ir įsimylėsi jauną merginą, su kuria viską pradėsi iš naujo ir ji norės vaikų?
Privalėjau įvardinti paširdžiuose tūnančią baimę vyrui ne tiek dėl savęs, kiek dėl jo.
Nes iš tiesų mylėdama žmogų linkiu jam gero. Noriu, kad jis jaustųsi laimingas ir išsipildęs ką gyvenime bepasirinktų. Net jei tai reikštų tai, ko ką tik jo paklausiau.
– Ne, – atsakė mano vyras. – Aš nenoriu turėti daugiau vaikų nei su tavimi, nei su kuo nors kitu.
– O jeigu… o jeigu kažkas nutiktų mūsų vaikams, o jeigu mes apsigalvosime, o gal tau verta užšaldyti savo spermą, o gal spermos bankai nemokamai teikia šią paslaugą sutikusiems paaukoti – leidžia truputį pasilikti ir sau?
Tu neskubėk, aš paresearchinsiu. O gal tikrai, tu paaukok šiek tiek spermos bankui, ne dėl savęs, tegul tiesiog kitos moterys naudojasi, nejaugi tavęs nėra apėmęs pirmykštis instinktas visur ir visada sėti savo sėklą taip, kaip mūsų šunelis Koko apmyža kiekvieną medelį ir stulpą?
Tuo metu sutuoktinis telefonu registravosi ilgai planuotai procedūrai“, – Instagrame rašė žinoma moteris, kuri kviesdama paskaityti pilną istoriją klausė, ar Lietuvoje ši tema yra tabu.
Primename, kad pora jau augina tris vaikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.