Koncerte su žaviu vyriškiu pasirodžiusi R. Ščiogolevaitė atskleidė, kas juodu sieja

2024 m. liepos 25 d. 10:57
Lrytas.lt
Liepos 24-ąją sostinę sudrebino amerikiečių grupės „Naturally 7“ koncertas. „Midsummer Vilnius“ festivalį sudrebinusios grupės pasirodymą Valdovų rūmų kiemelyje stebėjo begalė melomanų.
Daugiau nuotraukų (89)
Tarp jų ir žinomi žmonės. Amerikiečių pasirodymas sudomino ir dainininkę Rūta Ščiogolevaitę, kurią į koncertą atlydėjo žavus tamsiaplaukis vyriškis.
Naujienų portalui lrytas.lt susisiekus su dainininke ir pasiteiravus galbūt tai naujas jos širdies draugas, žinoma moteris patikino, kad jis – tik bičiulis.
„Jis mano ilgametis draugas nuo vaikystės, nėra ką komentuoti“, – lrytas.lt žurnalistams trumpai tarstelėjo ji.
Dainininkei nudegti asmeniniuose santykiuose teko ne kartą. Prieš daugiau nei trejus metus žinoma moteris besilaukdama nutarė nebekentėti vyro psichologinio smurto ir su keturiais vaikais palikti judviejų puoselėtus namus. Ši santykių krizė kaip mat pasklido į viešumą. Šių metų kovą naujienų portalo lrytas.lt laidoje „JOKIŲ FILTRŲ su Saugirdu Vaitulioniu“ Rūta be užuolankų papasakojo, kaip viskas buvo iš tiesų.
„Jeigu taip drąsiai ir atvirai, manau, kad labai daug kas buvo įtakota ir nesąmoningai tam tikrų dalykų daryta buvo po mano pirmosios santuokos iširimo traumos. Nes po to nusirideno tokia gniūžtė įvykių... Dabar, žiūrėdama atgal, manau, kad tai turėjo labai didelę įtaką ir pasekmes tam, kas vyko toliau apskritai. Buvo labai daug įvairių sąlygų, susiklosčiusių aplinkybių, per kurias aš ėjau po tos traumos“, – kalbėjo R.Ščiogolevaitė.
Rūta – puikiai atrodanti moteris, turinti begalę veiklų. Atrodo, kad jai turėtų viskas sektis. Tačiau asmeninis gyvenimas nesiklostė.
„Tam tikrus klausimus ir sprendimus turėjau priimti daug anksčiau, geresniu, savu laiku. Man atrodo, kad aš labai duag dalykų turėjau praeiti. Ir tam tikri sutapimai buvo tokie, kai, pavyzdžiui, aš labai daug ieškojau informacijos, radau viską, išskyrus tai, kas buvo atsitikę su manimi. Ir kai buvo mano pati paskutinioji, kai aš buvau ant ribos ir žinojau: arba gyvenimas ritasi žemyn ir labai greitai, sveikata tame tarpe... Arba kažkas turi atsitikti. Kažką labai stipriai reikia keisti. Ir kai buvau ant tos ribos, tik tada šita informacija atėjo pas mane“, – sakė Rūta.
Rūta su vyru išsiskyrė dar būdama nėščia. Besilaukiančiai moteriai priimti tokį sprendimą, tikriausiai, visi sutiks, atrodo, milžiniškas žingsnis. Tačiau Rūta mąstė kitaip.
„Aš supratau, kad nuo šios akimirkos neturėsiu, kas mane gintų. Po to aš neturėsiu nei kur nei jėgų pasitraukti. Atėjo supratimas, kad niekas nepasikeis. Tai, kas turėjo pasikeisti – jau nebepasikeis. Supratau, kad esu toje situacijoje vėl nuo nulio, kuri man buvo sąmoningai daroma. Ne vieną kartą. Supratau labai aiškiai tik tada, kad tai buvo sąmoningas planas, kur aš turiu, kaip aš turiu. Ir vėl ta situacija kartojosi. Ir, kaip ir minėjau, mane pasiekė informacija, kodėl taip yra, kodėl aš tai išgyvenu. Tai informacija apie tam tikrus toksiškus santykius. Tam tikrą jų rūšį“, – atvirai kalbėjo Rūta.
Namuose ji nesijautė saugi. Ir, kaip sako pati dainininkė, to niekada nesupras žmogus, kuris nėra to patyręs.
„Kiti to neįsivaizduoja. Manipuliacija yra toks stiprus ginklas... Ir yra daug žmonių, kurie tai valdo taip paprastai. Tas poveikis kitam žmogui, kuriuo manipuliuoja... Tokių stiprių žmonių, kuriam taip daroma, yra vienetai“, – kalbėjo R.Ščiogolevaitė.
Fizinio smurto ji nejautė, daugiau – psichologinis. Dabar, kad ir kaip negražiai tai skambėtų, Rūta mąstė, kad, ko gero, lengviau, kai patiriamas fizinis smurtas.
„Ir kuo didesnis, tuo lengviau. Todėl, kad tai labai lengva apčiuopti. Tai yra faktas: arba tave primušė, arba ne. Ta skalė labai aiškiai apčiuopiama. O aš dvejojau. Įsivaizduok, jei psichologiniai smurtautojai su tavimi ne šiaip grubiai elgiasi. Ne... Tai yra tokios strategijos. Tai yra dresūra. Tu esi nuolatos, po truputį dresuojamas. Į tai įeina ir tavo savivertė. Dėl visko kalta tik tu: jei labiau mylėtum, jei patylėtum, stengtumeisi, gamintum...“ – kalbėjo ji.
Sunkiu metu Rūta sulaukė didžiulio palaikymo iš visų. Kas tik galėjo padėjo ir finansiškai, ir morališkai. Be to, juk tuo metu šalį buvo užvaldžiusi pandemija, sunkūs laikai Rūtai smogė ir darbuose.
„Supratau, kad neturiu teisės sugriūti ir pasiduoti. Turiu vaikus. Aš nesu patyrusi aklos sėkmės. Buvau pripratusi visada sunkiai dirbti, pereiti per dešimt nesėkmių, kad kažką pasiekti.
Bet nuo tos akimirkos, kai nusprendžiau pakeisti savo gyvenimą, šalia tų sunkumų, kurie atsirado, bet atsirado ir tai, ko niekad nebuvau patyrusi. Man pradėjo sektis. Atsirado tai, ko reikia už tokią kainą: ir būstas, ir mašina, ir paskola. Visur, kur žiūrėjau už kampo buvo palengvinimas. Ir ligi šiol taip“, – pasidžiaugė ji.
Dainininkės pasiteiravus, ar ji pagalvoja apie naujus jaumus, žinoma moteris atsakė:
„Aš apie tai labai galvojau prieš kokius metus. Bandžiau suprasti, ar man čia to trūksta, ar man visai gerai. Tada buvau pabandžiusi nueiti į porą pasimatymų. Ir supratau, kad man taip gerai vienai... Tas jausmas, kad man labai gerai vienai viršūnę turėjo šią vasarą. Aš atsimenu, atsigulu, mėgaujuosi ta spengiančia, saldžia tyla, kai visi užmigę... Ir kaip man gerai. Jokių santykių aiškinimosi, ieškojimo savo grafike laisvų, kurių nėra. Bet negaliu pasakyti, kad nenorėčiau. Aišku, kad labai norėčiau. Aš sau to ir linkiu. Kad pavyktų ir ši sritis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.