Į žinią apie krepšininkų „lakimą“ Puerto Rike sureagavo žinomi žmonės: vieni juokavo, kiti liejo apmaudą

2024 m. liepos 23 d. 11:31
Lrytas.lt
Liepos 22-ąją šalį apskriejo žinia, jog dėl kelialapio į Paryžiuje vyksiančias olimpines žaidynes, Puerto Rike kovoję Lietuvos krepšininkai vartojo alkoholį ir elgėsi neatsakingai.
Daugiau nuotraukų (11)
Šią žinią „Laisvės TV“ laidoje „Laikykitės Ten“ paskelbęs žurnalistas Andrius Tapinas rėmėsi turimais šaltiniais, kurie pranešė, kad rinktinės nariai „lakė“ ir daužė televizorius.
„Ašaros gal jau ir nudžiuvo, bet apmaudas vis dar išlieka. Na, ką darysi. Nors, pavyzdžiui, remdamasis savo šaltiniais Puerto Rike, aš pasakysiu, kad gal reikėjo tiesiog mažiau lakti prieš rungtynes ir daužyti televizorius viešbutyje.
Ir čia, deja, nėra mūsų scenaristų bajeris apie „mažiau lakti ir raitytis“, iš kitos pusės, tai puiki proga prisiminti, kad be krepšinio egzistuoja ir kitos sporto šakos“, – laidos metu kalbėjo 47-erių žurnalistas.
Po šios žinios viešojoje erdvėje kilo tikra audra. Nuomonę apie pasklidusią informaciją turėjo ir žinomi pramogų pasaulio žmonės bei visuomenininkai.
Prodiuseris Mantas Bertulis į situaciją vertino juokaudamas.
„Visiškai palaikau Lietuvos krepšinio rinktinę. Mano blaivi vasara irgi truko tik 8 dienas. Nežinau, ta čierkelė pati kelią iki burnos suranda“, – šmaikščiai rašė jis.
Tuo tarpu kompozitorius, muzikos prodiuseris Deividas Zvonkus po pirmuoju aistras sukėlusiu A. Tapino įrašu rašė: „Kas nesat pragėrę olimpiados, meskite į mane akmenį...“.
Štai menininkas Algis Kriščiūnas klausė: „Galėtų tas puslapis mums mažiau kainuoti. Pavyzdžiui, tiek, kiek dailiojo čiuožimo rinktinė?“.
Po įrašu šmaikštavo ir kiti žinomi žmonės.
„Tą dieną į taromatą jie pataikė geriau nei į kašį“, – komentavo renginių vedėjas, aktorius Viačeslavas Mickevičius.
„Šaunuoliai, ima pavyzdį iš D. Rodmano, kai 1998 NBA finaluose jis naktimis lošdavo kazino, o rungtynėse atkovodavo po 20 kamuolių ir tapo čempionu“, – rašė saksofonistas Juozas Kuraitis.
Į A. Tapino įrašą, kuriame jis atskleidė daugiau detalių apie tai, kas vyko Puerto Rike, sureagavo ir žurnalistas Šarūnas Černiauskas.
„Man tai ne mažiau įdomu, ko ir kiek gėrė federacijos atstovai ir trenerių štabas, kai buvo priimtas sprendimas „o davai prieš atranką sužaidžiam draugiškas su Puerto Rico ir jiems derinius parodom“, – klausė jis.
Į naujieną Facebooke sureagavo ir rašytojas Benas Lastauskas.
„Nežinau kaip jums, bet man asmeniškai, jei informacija, kad Lietuvos krepšinio rinktinė pragėrė Olimpines yra tiesa, daug mažiau liūdna, kad nepatekom. Kiekvienas esam kažką pragėrę.
Kartais darbą prageriam, neišeinam, kartais mergos palieka, nes per daug judam, šansų daug prageriam, nes labiau norim linksmintis nei dirbt.
O ypač vasarą... Su seniai matytais bičiuliais, su tiek istorijų prisikaupusių, su tiek info sukauptos... Nesinori tų vakarų paleist, noris draugelių.Kažką pragert yra mūsų tautinio identiteto dalis.
Absoliučiai kiekvienas lietuvis vyras turi istoriją apie tai, kad galėjo būti sportininkas, menininkas, muzikantas, verslininkas, bet netapo, nes atsirado taurelė, mergos, vakarūškos... Palaikau visus, kas gėrė. Jūs mano legendos“, – laikėsi nuomonės jis.
Menininką Remigijų Gatavecką ši žinia nuliūdino.
„O aš galvojau, kodėl krepšinio rinktinės žaidėjų metimo procentas toks prastas... Na jeigu ištiko pagirios, tai talento greičiausiai nepakaks“, – pasidalijęs A. Tapino įrašu rašė jis.
Neigiamai į tai sureagavo ir tinklaraštininkas Ričardas Savukynas.
„Dėl krepšininkų užbaliavojimo. Tai nebuvo pirmas toksai kartas, nebuvo ir antras, nebuvo ir trečias, ir nebuvo netgi ir dešimtas istorijoje.
Kiek atsimenate visokių tragiškų rungtynių, kur lygioje vietoje Lietuvos rinktinė prakišdavo kam papuola arba kad ne lygioje vietoje, bet gaudavo į kaulus, galėdama laimėti – tai visur ir visais atvejais išvakarėse būdavo išgertuvės.
Tipiška istorija – nuvažiuoja kur į Italiją ar Ispaniją. Vakare švenčia būsimą pergalę. Paskui, kitą dieną, išbėga visi pagirioti į aikštelę ir bando žaisti. Prakiša visiškai. Buvo iš trenerių bandymų tą pristabdyti.
Nei vienam treneriui neužteko kiaušinių, nes krepšininkai pradėdavo aiškinti, kaip jie išvis nežais, jei jiems gerti neduos ar už gėrimą iš rungtynių nušalins.
O ir ką nušalint, kai visi šimtas procentų priliuobia.
Paskui teisinasi visokiomis laiko juostomis ir dar kuo papuola, įskaitant apsinuodijimus maistu ir kitas išsigalvotas mistikas.
Lietuva neturi krepšinio ne dėl to, kad šiaip kažkokios mistinės priežastys būtų.
Paprastas girtuokliavimas yra ta priežastis, kuri per kelis dešimtmečius mūsų krepšinį nusmukdė iki to lygio, kur mes net į olimpines nepakliūvam.
Ir šitas dalykas buvo vieša paslaptis visiems, kas bent kiek arčiau krepšinio buvo“, – laikėsi nuomonės tinklaraštininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.