Po garsių Lietuvos sportininkų trenerio netikėtos mirties – jautri žmonos žinutė: „Nubudau viena“

2024 m. liepos 18 d. 21:47
Lrytas.lt
Praėjusią savaitę Lietuvą supurtė Šiauliuose puikiai žinomo kultūrizmo trenerio Vitalijaus Smackio mirtis. Sportininko gyvybė užgeso likus kelioms dienoms iki 48-ojo gimtadienio. 
Daugiau nuotraukų (2)
Vitalijų pakirto ūmi liga ir atsiradusios komplikacijos.
Praėjus savaitei po netekties jo įkurtame sporto klubo „Sporto kodas“ feisbuko puslapyje jo žmona pasidalijo jautriu įrašu. Jį palydėjo bendra jų nuotrauka.
„Savaitė... Lygiai savaitė praėjo nuo to ryto, kai pirmąkart nubudau viena. Suvokimas, kad rytai tuštumoje, neviltyje ir liūdesy taps mano kasdienybė, paėmė viršų. Turiu priimti, paleisti ir eiti pirmyn. Atrodytų taip paprasta ir tuo pačiu protu nesuvokiama.
Savaitė vis dar tebeplūstančių užuojautų, kaltės jausmo ir begalinio noro toliau gyventi, tęsti tai, ką darėme iki šiol kartu, o vystyti turiu viena. Išlikti tvirta ir atrasti prasmę visur, kur be jo liko tuštuma, nėra lengva. Vis dėlto gerai žinau, ką man dabar sakytų Vitalijus.
Jis tikrai neleistų pasiduoti vidiniams demonams ir motyvuotų tęsti tai, ką mokėjome geriausiai.
Būtent todėl mane sutikti galite darbe. Sporto salė šiuo metu saugi užuovėja, kur ateina tie, kas kartu išgyvena skaudžią netektį. Kol ši salė pilnutėlė, Vitalijus bus gyvas.
Jo čia labai daug buvo, yra ir liks. O aš valydama kiekvieną salės kampą, bandau kartu išplauti skausmą ir įprasminti savo būtį. Vieną gerai žinau, trokštu likti šioje veikloje, šioje erdvėje ir Jūsų širdyse kaip trenerė, bičiulė, motyvatorė.
Noriu padėti Jums pasiekti rezultato, kuomet gėritės savimi veidrodyje. Ar man pasiseks, nežinau, bet iš visos širdies stengiuosi. Tikiu, kad Vitalijus to norėtų“, – rašė ji.
V.Smackis buvo daugkartiniu šalies kultūrizmo čempionu, Europos klasikinio kultūrizmo čempionu. 2017-siais V.Smackis tapo pasaulio klasikinio kultūrizmo čempionato prizininku.
Didžiausiu savo pasiekimu vyras laikė Franko Kolumbo taurę, kurią kaip absoliutus prizininkas laimėjo būdamas 35-erių. Trenerio karjerą pradėjęs vyras padėjo ne vienam garsiam šalies sportininkui siekti aukštumų: prisidėjo prie tekovondo atstovės Klaudijos Tvaronavičiūtės treniruočių proceso, Rio de Žaneiro prizininko irkluotojo Aurimo Lanko ir Edvino Ramanausko, disko metiko Alekso Abromavičiaus, kiokušin karatė daugkartinio Europos čempiono Luko Kubiliaus treniruočių.
Apie asmeninio trenerio Vitalijaus Smackio mirtį pranešta jo paties įkurto sporto klubo „Sporto kodas“ feisbuko paskyroje.
„Mirė ir išėjo, palikęs mus“, – rašoma prie paskelbtos trenerio nuotraukos. Treneris tik prieš kelias dienas buvo sugrįžęs iš ligoninės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.