Paviešinta dar viena „Tinder Swindler“ primenanti drama: lepino prabanga, o vėliau išviliojo tūkstančius

2024 m. liepos 1 d. 15:53
Lrytas.lt
Lietuvoje – dar viena „Tinder Swindler“ istoriją primenanti drama. Tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas paviešino istoriją apie Artūrą Samuliovą, kuris, prisistatydavęs komunikacijos specialistu, iš moterų išviliodavo tūkstantines sumas.
Daugiau nuotraukų (8)
Birželio pradžioje S.Malinauskas sudrebino šalį atskleisdamas sporto trenerio Domanto Žičkaus istoriją. Klientes sužavėjęs ir pinigus išviliojęs vyras ne tik neteko darbo, bet ir mirgėjo šalies žiniasklaidos puslapiuose.
Tačiau tokių, kaip Domantas, yra ir daugiau. Naujausioje sekmadienį pasirodžiusioje YouTube laidoje S.Malinauskas išgirdo trijų nuo A. Samuilovo (anksčiau Gricenko) nukentėjusių moterų istorijas.
Jau anksčiau už sukčiavimą teistas vyras moteris viliodavo internetinėje pažinčių svetainėje. Jo tikslas buvo stabilias pajamas turinčios merginos nuo 28-erių.
Susitikę su A. Samuilovu moterys neįtardavo nieko blogo, mat jis jas lepino ypatinga prabanga. Tiesa, tuomet jos nežinojo, kad asmeninis vairuotojas ir prabangūs pasimatymai buvo apmokami iš ankstesnių sukčiaus aukų lėšų.
„Jis visada buvo labai dėmesingas – už viską mokėdavo, iškviesdavo taksi, atidarydavo duris. Visada pabrėždavo savo vertę, pajamas, statusą ir intelektą. Sakydavo daug komplimentų, o tai patraukdavo“, – laidoje liudijo viena iš merginų.
Nors visos pašnekovės norėjo išlikti neatpažintos, viena jų jau laimėjo prieš A. Samuilovą iškeltą bylą.
Apgauti moteris vyras bandydavo naudodamasis tariama tarnybine padėtimi. Prisistatęs, kad įmonėse „Bitė“ ir „Xiomi“ užima aukštas pareigas, A. Samuilovas moterims siūlėsi padovanoti naujuosius iPhone Pro Max telefonus.
„Jis norėjo man padovanoti naujausią telefoną iPhone 15 Pro Max. Sakė, kad mano seną telefoną „nurašys“ „Bitėje“, o man už naują nereiks mokėti – liks tik plano mokestis. Tuomet sutaupyčiau per mėnesį po dvidešimt eurų.
Pagalvojau gerai, kodėl gi ne. Buvau komandiruotėje, o man iš jos grįžus jis jau buvo viską sudėliojęs – ką veiksime, kada paimsime telefoną ir panašiai“, – pasakojo viena iš merginų.
Tokią pačią istoriją patvirtino ir kita auka. Ji pridėjo, kad vyras liepdavo moteris eiti į saloną ir paimti naujausius telefonus.
„Mano vardu iš viso yra keturiolika telefonų. Vienuolika iPhone 15 Pro Max, vienas iPhone 15 ir du Samsung. Aš pati neturiu nei vieno.
Už visus juos jis man buvo paskaičiavęs ir davęs tris tūkstančius eurų, iš kurių aš savo vaikui nupirkau keletą rūbelių, bet aš neplanavau visko išleisti.
Norėjau turėti pinigų ateičiai, bet vėliau iš likusių pinigų dar keturis šimtus paėmiau važiuojant su Artūrų prie jūros, nes jis norėjo, kad mokėčiau už apgyvendinimą.
O galiausiai jis paėmė ir visą kitą likutį, aš likau be nieko“, – pasakojo mergina.
S.Malinauskas dėstė, kad vyras savo žodžio nesilaikė ir mobiliųjų telefonų ant savo tariamos įmonės nepersikėlė.
Tuomet pačios moterys sakė Artūrui kaip įmanoma greičiau persirašyti telefonus, o šis paprašė jų pasirašyti raštus, kad jam pretenzijų neturi.
Iš moterų išviliotos sumos siekdavo ir apie 20 tūkst. eurų.
Skirmantas MalinauskasTinderafera
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.