M. Daikerytė pateko į sukčių pinkles: pasinaudoję jos vardu iš žmonių išviliojo dideles pinigų sumas

Vizažistė, verslininkė „Studio by M“ įkūrėja Milita Daikerytė susidūrė su internetiniais sukčiais, kurie naudodamiesi jos vardu apgaudinėjo žmones.

Milita Daikerytė.<br>Lrytas.lt koliažas.
Milita Daikerytė.<br>Lrytas.lt koliažas.
Milita Daikerytė.<br>Instagramo nuotr.
Milita Daikerytė.<br>Instagramo nuotr.
Milita Daikerytė.<br>T.Bauro nuotr.
Milita Daikerytė.<br>T.Bauro nuotr.
Milita Daikerytė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Milita Daikerytė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Milita Daikerytė.<br>D.Umbraso nuotr.
Milita Daikerytė.<br>D.Umbraso nuotr.
Milita Daikerytė.<br>Gusto Scinsko nuotr.
Milita Daikerytė.<br>Gusto Scinsko nuotr.
Milita Daikerytė.<br>Maria Hibbs nuotr.
Milita Daikerytė.<br>Maria Hibbs nuotr.
Milita Daikerytė.<br>M. Scinsko nuotr.
Milita Daikerytė.<br>M. Scinsko nuotr.
Milita Daikerytė.<br>G.Bitvinsko ir T.Bauro nuotr.
Milita Daikerytė.<br>G.Bitvinsko ir T.Bauro nuotr.
Milita Daikerytė.<br>V.Deveikytės ir R.Kenstavičiūtės nuotr.
Milita Daikerytė.<br>V.Deveikytės ir R.Kenstavičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Jun 22, 2024, 6:32 PM, atnaujinta Jun 22, 2024, 10:08 PM

Prieš keletą dienų žinoma moteris instagramo istorijose pasidalijo nuotrauka iš policijos komisariato. Šeštadienį M.Daikerytė sutiko sekėjams papasakoti, ką ten veikė.

M.Daikerytė pasakojo, kad tokia situacija, kuomet žmonės kuria netikras anketas pasitaikė ne pirmą kartą. Pirmasis toks atvejis nutiko dar prieš penkerius metus.

„Niekada nekalbėjau šia tema ir niekada jos neliesdavau, nes man atrodė, kad mano kalbėjimas ir dalinimasis nieko nepakeis, nes tai yra tikrai ne pirmas kartas. Aš esu ne vienintelė, kuri su tuo susiduria.

Bet šį kartą situacija tikrai nuėjo labai toli. Todėl jaučiu atsakomybę pakalbėti savo lūpomis, gal ši informacija bus kažkam naudinga. Prieš penkis metus į saloną įėjo vaikinas su gėlėmis ir balionais. Tuo metu aš susitikinėjau su vienu vaikinu, todėl pagalvojau, kad tai yra kurjeris, kuris siunčia gėles nuo to vaikino.

Tada aš pamačiau, kad tas vyrukas eina link manęs, lyg mane apsikabint. Ir aš jam sakau: „Kažką maišai." O jis man atsakė: „Ta prasme maišau, juk čia mūsų pirmas pasimatymas“.

Tada aš supratau, kad čia yra kažkas ne taip. Supratau, kad jis pakliuvo į pinkles. Aš jam pasakiau, kad jis susirašinėjo ne su manim. Jis buvo labai pasimetęs: „Ta prasme ne su tavim, mes susirašinėjam ir bendraujam jau kelis mėnesius.“

Aš jam parodžiau savo feisbuko tikrą anketą. Tas vaikinas tikrai be galo išgyveno, visas pamėlynavo. Tikrai nuoširdžiai pasidarė gaila to žmogaus. Nes tu supranti, kad tas žmogus gyveno mintim, iliuzija, kad iš tikrųjų mes draugavom. Jis man atsuka savo telefoną, o aš pas jį esu pavadinta „mano princesytė“ ir jis realiai kelis mėnesius gyveno ta mintim, kad jis su manim draugauja“, – pasakojo moteris.

Garsi vizažistė pridūrė, kad ši situacija ją jautriai palietė, kadangi matė didelį kito žmogaus nusivylimą.

„Ši istorija buvo pirmoji, kuri palietė mane taip stipriai, nes buvo gaila ir kito žmogaus. Aš mačiau, kaip jis išgyvena ir pergyvena. Vėliau jis man parašė į tikrą mano anketą. Aš palinkėjau jam didelės sėkmės“, – kalbėjo M.Daikerytė.

Po kelerių metų Militai pasikartojo panaši situacija ir prie salono vėl pasirodė vaikinas su glėbiu gėlių.

„Prieš pora metų pasikartojo panaši situacija, kur aš jau matau, kad iš automobilio išlipo vyrukas ir eina link manęs. Aš jam iškart sakau: „Ne, susirašinėjai ne su manim.“ Gerai, kai žmogus yra ne toks jautrus ir gali iš to pasijuokti. Gali išgyventi taip paprastai, bet taip yra ne visiems.

Manau tai yra tam tikras žaidimas su žmonių jausmais“, – tęsė ji.

Nors tokių atvejų pasitaikė ne vienas ir ne du, paskutinis nutikimas Militą pribloškė, kadangi į ją kreipėsi žmogus nukentėjęs finansiškai.

„Kadangi vyksta ikiteisminis tyrimas nenoriu ir negaliu atskleisti per daug detalių. Pasirodo, kad tos netikros anketos išsireikalauja pinigų. Į mane kreipėsi vyras, kuris pervėde pora tūkstančių eurų mano netikrai anketai. Pasirodo, kad tokių žmonių yra ne vienas. Pinigų suma yra tikrai nemaža. Aš iš tokio žmogiškumo sutikau žmogui padėti. Šiame procese sutikau patvirtinti, kad tai esu ne aš“, – instagramo istorijose kalbėjo ji.

Mergina pabrėžė, kad ji turi pagrindines dvi savo anketas tiek „Instagram“, tiek „Facebook“ socialiniuose tinkluose, todėl žmonėms reikėtų būti budriems ir prieš atrašant patikrinti

„Aš įsivaizduoju, kad taip apsigavęs yra ne vienas žmogus. Į savaitę kelis kartus jei ne daugiau gaunu ekrano nuotraukų, kuriose žmonės klausia: „Ar čia tikrai ne tu?“ Tai aš noriu visiems pasakyti, kad nėra kitų anketų, tik mano dvi. Aš pasidalinsiu tikrosiomis savo anketomis ir jokių kitų anketų nei instagrame, nei feisbuke daugiau neturiu“, – teigė ji.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.