Specialiai paruoštų patiekalų, prie kurių buvo priderinti įdomias istorijas bylojantys kokteiliai, mintimis į žavingąjį Europos kraštą nukelta žinoma pora sakė buvusi sužavėta Vatikanu ir Koliziejumi.
Ypatinga akimirka krepšininkas ir jo žmona vadina monetų metimą į garsiausiąjį Romos fontaną, taip tikintis, jog realybe taps viskas, apie ką slapta yra galvojama.
„Tąkart norai išsipildė“, – šypsosi Edita ir Darjušas. Kiekvienas jų, mesdamas monetą, garsiai savo siekių neatskleidė, o apie ką svajojo, nenori atvirauti net praėjus daugybei metų.
Romą miestu, pakeitusiu jos gyvenimą, vadina mados analitikė Marija Palaikytė.
„Vos 7 metų čia apsilankiau pirmą kartą su šeima ir iškart pasakiau tėveliams, kad norėčiau kažkada pagyventi Italijoje. Tad, prasidėjus magistro studijų laikui – atėjo ir laikas mano vaikystės svajonės išsipildymui.
O dabar jau skaičiuoju tryliktus gyvenimo tarp Lietuvos ir Italijos metus“, – sako pašnekovė.
Anot jos, šįkart „Apskritojo stalo klubo“ restorane surengta vakarienė buvo išskirtinė ne tik savo skoniais, bet ir naujienomis, kurios buvo pristatytos vakaro metu.
Restorano šefas Šefas Edgaras Rutkauskas pabrėžė tris pagrindines žinias, kurios neabejotinai praturtino vakaro programą ir svečių patirtį.
Vakarienės metu buvo pristatyta naujojo restorano meniu ypatinga „žvaigždė“ – avietė.
Šis patiekalas kartu su kitais meniu siūlomais kulinariniais šedevrais pelnė aukščiausius įvertinimus Pasaulinėje gastronomijos olimpiadoje, iš kur šefai Edgaras Rutkauskas ir Jaroslav Orševski parsivežė sidabro ir aukso medalius.
„Šie patiekalai ne tik atspindi aukštą mūsų restoranų kulinarinį lygį, bet ir įkvepia mus siekti vis sudėtingesnių aukštumų,“ – sako E. Rutkauskas.
Dar viena išskirtinė naujiena – kvietimas ragauti patiekalų pincetais. Ši nauja valgymo praktika atkeliavo iš Japonijos ir skatina bendrystę bei intymumo akimirkas, kai vienas kitą maitinate pincetu.
„Tai yra daugiau nei valgymo būdas – tai nauja patirtis, kuri sukuria ypatingą ryšį tarp svečių“, – teigia restorano atstovė Eglė Akranevičė.
Nors mums tai dar ir neįprasta, tačiau restorane jau pristatyta naujiena – gurmaniškų patiekalų derinimas su kokteiliais.
Ši nauja tendencija keliauja per pasaulį ir tampa vis populiaresnė, kai prie gastronominių patiekalų derinami ne vynai, o kokteiliai.
„Tai naujas įkvėpimas, kuris suteikia galimybę patirti gurmaniškus virtuvės šedevrus dar intensyviau ir įdomiau“, – sako kokteilių kūrimo virtuozas Martynas Puzas.
Anot jo, vakarienė, sujungusi ne tik puikius patiekalus, bet ir naujausias gastronomijos tendencijas, neabejotinai paliko neišdildomą įspūdį visiems svečiams.
Tiek renginio pradžioje Editos Vigelytės surengta kvepalų degustacija, tiek unikalūs patiekalai ir naujos valgymo tradicijos padarė vakarą ypatingą bei nepamirštamą.