Andriaus Užkalnio gimtadienyje Merkinėje – ir buvusi mylimoji Fausta: prabilo, kaip su ja bendrauja

Lapkričio 26-ąją žurnalistui ir rašytojui Andriui Užkalniui suėjo 53-eji. Šią progą jis kartu su bičiuliais paminėjo Merkinėje įsikūrusiame autentiškame restorane „Kepsnių cechas“.

 Andrius Užkalnis savo gimtadienį paminėjo Merkinėje.<br> M.Savičiūtės nuotr.
 Andrius Užkalnis savo gimtadienį paminėjo Merkinėje.<br> M.Savičiūtės nuotr.
Andrius Užkalnis ir Fausta Marija Leščiauskaitė išsiskyrė praėjusią vasarą.
Andrius Užkalnis ir Fausta Marija Leščiauskaitė išsiskyrė praėjusią vasarą.
Andrius Užkalnis ir Fausta Marija Leščiauskaitė išsiskyrė praėjusią vasarą.<br>T.Bauro nuotr.
Andrius Užkalnis ir Fausta Marija Leščiauskaitė išsiskyrė praėjusią vasarą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 28, 2023, 10:11 AM

Kartu su A.Užkalniu gražią dieną leido artimiausi draugai, tarp kurių – Jogaila Morkūnas, Vytaras Radzevičius, Laisvė Radzevičienė ir kiti. Pasveikinti atvyko ir buvusi mylimoji, rašytoja Fausta Marija Leščiauskaitė (29 m.). Nuo 2015-ųjų draugavusi, tačiau praėjusią vasarą skirtingais keliais pasukusi pora sugebėjo išlaikyti draugiškus santykius.

Savo gimtadienį A.Užkalnis aprašė feisbuke. Jis atsakė ir užgulusius klausimus apie santykius su Fausta.

„Atsakysiu viską, ir atsakysiu už viską.

Jau yra klausimų apie plintančias foto iš mano gimimo dienos, kuri taip pat buvo didi atidarymo šventė Vytaro Radzevičiaus šeimos restoranui Merkinėje.

Žinoma, tai buvo nuostabaus, neįtikėtino restorano KEPSNIŲ CECHAS atidarymas, tik mane pagerbė draugai ta proga, kad 1970 lapkričio 26 dieną gimiau Kauno Klinikose, o po 53 metų gimė restoranas.

Tačiau visgi, kaip mokė Stanislavskis*, reikia mylėti ne meną savyje, o save – mene, todėl aš įsivaizduoju, kad visi, nuo maestro Rafailo Karpio (parodytas su ponia) iki Aido Puklevičiaus (neparodytas) atvyko sveikinti manęs.

Apie restoraną ir Merkinę dar pasakosiu neišvengiamai.

Klausimai buvo tokie:

1. Ar tu derinaisi kedus prie Jogailos striukės, ar atvirkščiai?

2. Ar garsas skamba tyloj, ar tyla garse?

3. O tai kaip čia, Užkalni, tu su Fausta viename renginyje, tai kaip čia suprasti?

Žiūrėkit, nervinga situacija ir pyktis Lietuvoje tiek susicukravę, kad išsiskyrusių žmonių civilizuoti santykiai daugumai atrodo anomalija. „Čia, aišku, ne mano reikalas, bet kyla klausimų…“ rašo asmuo žinutę.

Būtų linksmiau daugeliui, jei mudu su Fausta bendrautume per pareiškimus žiniasklaidoje, advokatus ir pletkų portalus. Vaikščiotume į laidas pastumt vienas ant kito ir vienas kitam gimtadienio proga prabrauktume raktu mašiną.

Viešos tarpusavio drakės išsiskyrusio elito pasaulyje Lietuvoje tiek normalizuotos, kad tie, kas neturi poreikio to daryti, yra vertinami kaip frykai.

Mudu su Fausta tebedirbame tame pačiame portale (DELFI), tik skirtingus darbus. Mūsų šunys svečiuojasi vienas pas kitą ir net važiuoja kartu (pabrėžiu – šunys) trumpų savaitgalio atostogų (Oregoną buvau išsivežęs su Arizona į Nidą). Mes kartais spaudžiame „patinka“ ant vienas kito postų ar nuotraukų. Mes kalbamės apie darbus ir kartais net apie savijautą. Ir Vytaro restorano KEPSNIŲ CECHAS atidarymas Merkinės Fabrike nebuvo pirmas renginys, kur dalyvavome abu.

Internetuose yra šūkis: „Normalize day drinking“ (normalizuokime gėrimą rytais).

Aš sakau: normalizuokime suaugusį elgėsį. Santykiai ir po skyrybų lieka santykiais. Kaip ir chirurgas, baigęs karjerą ir palikęs operacinę, vis tiek lieka daktaru po priesaika ir nepradeda marozinti ir kenkti kitiems vien todėl, kad jam jau nebereikia atsiskaityti prieš ligoninės administraciją.

Ačiū, kad skaitėte. Žiniasklaida gali naudoti tekstą be apribojimų, dėkoju. Foto: Mika Savičiūtė.

* rusų režisierius ir aktorius Konstantinas Stanislavskis sakė atvirkščiai: „mylėkite ne save mene, o meną savyje“, bet aš manau, kad save mylėti dar svarbiau“, – rašė Andrius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.