„Laurus“ vardas kauniečiams puikiai žinomas – ši vieta pagarsėjusi savo ruošiamais ypatingais gurmaniškais užkandžiais. Jau antrąjį restoraną Kaune atidaręs Laurynas Šauklys, patikino, kad naujos vietos pareikalavo patys lankytojai, tad kuriant naująjį „Laurus“ pirmiausiai atsižvelgė į tai, ko pageidavo jų maistą jau pamėgę svečiai.
Šventinio vakaro nepraleido TV laidų vedėjai Ilona Juciūtė bei Tomas Grigaitis, aktorė Laura Daukšaitė su šeima, plastikos chirurgas Vygintas Kaikaris su žmona Kristina, Verslininkės Kristina Strolienė bei Natalija Martinavičienė, Kunigas Benas Lyris, dizainerė Audronė Bunikienė, prodiuseris Gediminas Juodeika, dizaineris Kęstutis Lekeckas su žmona, TV veidas Gerda Žemaitė bei daugelis kitų garsių veidų.
„Mus pažįstantys svečiai labai pamėgo mūsų ruošiamus užkandžius bei verslo pietus, kurie visada pateisina lūkesčius ir džiugina kokybe bei ypatingu aptarnavimu. Vis dažniau iš savo svečių sulaukdavome prašymų dirbti ir vakarais, tad nusprendėme atidaryti naują vietą pačiame Kauno traukos centre, kuriame jautėsi didelis poreikis geram restoranui. Norėjome sukurti vietą, kurioje galėtum mėgautis ne tik jaukia aplinka, bet ir turėti nepamirštamą kulinarinę patirtį. Tikiu, kad kiekvienas kruopščiai sukurtas patiekalas bus vertas tikro lauro vainiko“, – sako naujojo restorano šeimininkas Laurynas Šauklys.
Apie nepamirštamas kulinarines patirtis vakaro metu dalinosi ir būrys žinomų veidų. Daugelį geriausių šalies restoranų aplankęs ir ne vieną ypatingą vakarienę geriausiuose pasaulio vietose turėjęs renginių organizatorius Saugirdas Vaitulionis kalbėjo, jog tam, kad restoranas taptų traukos vieta, tikrai nebūtina išsiskirti didele pompastika, mat tobulos vietos paslaptis – visai kitur.
„Man vienas didžiausių gyvenimo malonumų yra maistas, todėl ėjimas į restoraną man yra tam tikras ritualas ir šventė. Neseniai lankiausi Kopenhagoje ir vakarieniavome „Michelin“ žvaigždutes pelniusiame restorane, kuris nustebino paprastumu. Jokios prabangos ar spindesio – eidamas gatve gal net neatkreiptum dėmesio. Tačiau pravėrus duris, nuo pirmo „labas vakaras“ supranti, kodėl jis taip vertinamas. Nepriekaištingas ir žavingas aptarnavimas „su cinkeliu“ ir maistas, kurį net sunku apibūdinti. Kartais genialumui užtenka tobulo paprastumo“, – pasakoja naujojo „Laurus“ atidarymą planavęs Saugirdas Vaitulionis.
Tuo tarpu daugelyje garsių pasaulio restoranų apsilankiusi renginių organizatorė Kristina Kaikarienė sako, jog vis tik per daugelį metų suprato, kad didžiausi kulinariniai perlai gali slėptis ir ne itin patraukliose ar žymiose vietose: „Man visuomet pirmoje vietoje yra maistas. Ir dabar suprantu, kad ne visai svarbu, kur jis bus patiekiamas. Su vyru viešėdami Portugalijoje, pagal draugų rekomendacijas važiavome vakarieniauti į vietinį restoranėlį. Patikėkite, rajonas, kuriame jis įsikūręs tikrai nėra tas, į kurį būtų malonu užklysti. O ir aplinka, tiesa pasakius, net nekvepėjo estetika. Ir vis tik ten ragautas maistas, ne veltui buvo vadinamas ypatingu. Akivaizdu, kad vieta – dar ne viską pasako apie kulinarinę patirtį, kurios galėtum tikėtis“.
Renginiuose retai pasirodanti žurnalistė ir televizijos laidų vedėja Gerda Žemaitė taip pat neabejinga geram maistui, vis tik įsimintiniausias vakarienes sieja net tik su geru maistu, bet ir atmosfera bei jausmu savo patirtimi dalintis su svarbiausiais žmonėmis: „Pati įspūdingiausia kulinarine patirtis buvo vietoje, kuri kūrė magišką aurą. Niekada nepamiršiu romantiškos vakarienės su vyru Tailande, ant jūros kranto.
Rami jūra, smėlis, nuostabus vaizdas aplink, o svarbiausia – mylimas vyras. Valgėme mėgstamiausios azijietiškos virtuvės patiekalus ir mėgavomės jaukia vienas kito kompanija. Man niekada nereikia prabangos ar pompastikos. Ir nors labai mėgstu gerą ir kokybišką maistą, man ypatingai svarbu su kuo dalinuosi savo kulinarinėmis patirtimis. Vis tik gera vakarienė yra ne tik apie maistą, bet ir emocijas, kurias patiriame ja dalindamiesi su mylimais žmonėmis“.