Romas sveikino atvykusius ir žadėjo puikų laiką su skaniausiais potyriais.
Paryžiuje atsiradusi gurmanų gildija – tarptautinė gastronomijos asociacija „Chaine des Rotisseurs“ gyvuoja jau daugiau kaip 750 metų. Padalinys Lietuvoje veikia nuo 2006 metų.
Jaukaus vakaro metu netrūko nuoširdžių pašnekesių tarp bendraminčių, šventinės nuotaikos ir, žinoma, gurmaniškų patiekalų.
Vakarienė buvo pradėta vieno kąsnio užkandėle – puria duonele, crème anglaise su upėtakių ikrais.
Netrukus buvo pasiūlytas ir pirmas užkandis – raudonųjų kopūstų coulis, šalto rūkymo lašiša, migdolų ledai, sezamai, migdolų sniegas.
Antras užkandis – sraigių, mangoldų ir kaulų čiulpų gratinas, marinuoti žiediniai kopūstai, pavasariniai svogūnėliai, petražolių puta.
Tarp patiekalų buvo pasiūlyta pasimėgauti ir šampano šerbetu.
Pagrindiniu patiekalu tapo karvelis su juodaisiais trumais, traškia polenta, kukurūzų piure, karvelių ir foie gras paštetu.
Desertas priminė apie artėjančią vasarą – vakarienės metu garbiems svečiams buvo pasiūlyta balzaminio acto morengas, citrinų ir bazilikų želė, tonka pupelių ledai, marinuotos ir vytintos braškės, braškių ir alyvuogių trupiniai.