Potyriminę skonių kelionę, vienu metu apjungiančią svečius visame Vilniuje, organizavo premium ledai „Magnum“.
Ypatingą a la carte meniu, kurio patiekalus pagardino penkių skonių belgiškais „Barry Callebaut“ šokoladais, sukūrė „Esperanza Resort & Spa“ šefas Ernestas Viršilas.
Kartu su Indre Kavaliauskaite jis pasakojo apie šokolado panaudojimą patiekalų kūrime ir naujų skonių atradimus.
„Kaip smagu, kad nors ir mažais žingsniukais, bet grįžtame prie malonumų, kuriuos karantinas buvo pristabdęs. Vienas didžiausių – tai kokybiškas bendravimas su artimais draugais, besimėgaujant kokybišku maistu. Mano su „Magnum“ draugystė skaičiuoja jau penkerius metus ir kiekvieną vasarą žinau, kad laukia kokia nors naujovė, kuri nustebins ir vėl pranoks praėjusių metų skonius. Pristatėme naują ledų skonį ir pasiūlėme pasimėgauti ypatinga vakariene", – įspūdžiais dalinosi I.Kavaliauskaitė.
Vakarienės metu svečiai ragavo du užkandžius: Foei Gras Terrine – anties Foie Gras pate, patiektą su sviestiniu brioche, aviečių ikrais, uogomis bei rožiniu šokoladu, bei užkeptomis vynuoginėmis sraigėmis, kurios buvo įdarytos sviesto, petražolių, Pernodlikeriu ir baltuoju šokoladu.
Pagrindiniam patiekalui buvo patiekta antienos filė su balzamiko acte marinuotais burokėliais, smidrais, morkų kremu, juodojo bei pieniško šokolado padažu ir naminiais juodaisiais serbentais.
Desertui dalyvių laukė miškinis Crème Brûlée iš jaunų eglės pumpurų, aplietas sūrios karamelės šokoladu.
Vakarienė akcentavo „Magnum“ skleidžiamą idėją, jog malonumas slypi kiekviename sluoksnyje. Būtent todėl kiekvienas patiekalas buvo išskirtinis – pagardintas skirtingo skonio šokoladu.
Renginyje dalyvavo žinomi žmonės ir nuomonės formuotojai, negailėję komplimentų šefui.
Vakariene mėgavosi visažistės Milita Daikerytė ir Deimantė Kazėnaitė, stilistė Irina Cybina, fotografė Reda Mickevičiūtė, renginių organizatorė Laura Vagonė, daininkė Anžela Adamovič-Gečienė ir Žygimantas Gečas ir daug kitų.