Jos mamai Gitanai spalio 16 d. suėjo 50 metų. Moteris minėti šventę ketino sekančią dieną, šeštadienį, savo namuose.
„Mama nėra didelė švenčių gerbėja ar organizatorė. Bet mūsų giminė labai artimai bendrauja, todėl per ryškesnes sukaktis visi būdavo kviečiami į mūsų namus. Mama labai skaniai gamina, tai visada priruošdavo daugybę gardumynų. Šįkart norėjosi, kad ji tikrai pasilepintų, pailsėtų, pabendrautų su artimaisiais, o ne rūpintųsi svečiais“, – pasakojo V. Šaulytė-Mockė.
Ji slapta visus perspėjo, jog mamos gimtadienis bus rengiamas tikrąją jos gimimo dieną. Staigmeną Viktorija suplanavo kulinarinėje studijoje „Jausmas“. Įgyvendinti sumanymą padėjo virtuvės šefas Paulius Janušas.
„Mamą pakviečiau vakarienės, todėl ji nesistebėjo, kai paprašiau pasipuošti, o atvykus į šventės vietą buvo aišku, kad čia tikrai galėsime pasimėgauti maistu. Ją šokas ištiko tik tada, kai pamatė svečius.
Mama kurį laiką net nekalbėjo, o vėliau džiaugėsi, kad brangūs žmonės jai skyrė laiko, penktadienį atvyko iš Kauno“, – pasakojo staigmenos organizatorė.
P.Janušas įtraukė susirinkusiuosius į vaišių ruošimą ir išmokė gaminti keturis skirtingus tartarus, pasiruošti kokteilius.
„Man gimtadienio – staigmenos turbūt niekas negalėtų padaryti, nes pati juos inicijuoju ir švenčiu. Turiu viską žinoti ir kontroliuoti.
Vienintelė šventė, apie kurią neturėjau informacijos bei nerimavau, buvo mergvakaris. Nors... jis buvo tikrai puikus, draugės pasistengė“, – sakė V. Šaulytė-Mockė.