Su šeima Balyje įstrigęs Edgaras Lubys: „Jei susirgti ar net mirti – norisi Lietuvoje“

Pasaulyje kasdien vis labiau plintant koronavirusui – galvosūkis nespėjusiems grįžti į gimtąsias šalis. Įsigaliojus karantinui ir daugeliui šalių uždarius sienas, tautiečiai suka galvas, kaip kuo greičiau sugrįžti į Lietuvą.

 Edgaras Lubys.<br> LR montažas.
 Edgaras Lubys.<br> LR montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-03-17 16:40, atnaujinta 2020-03-17 16:50

Tokioje situacijoje atsidūrė prieš tris savaites į Indoneziją išvykęs dainininkas Edgaras Lubys ir laidų vedėja Živilė Vaškytė. Juodu su dviem mažamečiais vaikais stengiasi rasti būdų, kaip iš Balio grįžti į Lietuvą.

Naujienų portalui lrytas.lt dainininkas pasakojo, jog Balyje panika dėl koronaviruso visiškai nejuntama. Gyvenimas ten teka sava vaga, o jiems didžiausias rūpestis – kaip grįžti namo.

„Čia gyvenimas vyksta įprasta rutina, gatvės pilnos, žmonės gyvena įprastą gyvenimą. Tai be abejo džiugina ir šiek tiek pristabdo mūsų grįžimą.

Bet pasakysiu atvirai: man net jei susirgti ar net mirti – norisi Lietuvoje. Ir mano prigimtis yra tokia, kad aš pergyvenu už Lietuvą ir jos žmones, ir visai nenoriu gulėti čia ramiai po palme, kol Lietuvoje tokia situacija.

Bet tuo pačiu turiu šeimą ir vaikus, todėl svarstome, kas yra rizikingiau: likti čia ir bandyti pragyventi, kol virusas nustos plisti ir situacija bent jau stabilizuosis Lietuvoje, ar vis dėlto rizikuoti ir bandyti kabarotis namo“, – naujienų portalui lrytas.lt dėstė E.Lubys.

Vyras situacija dalijasi socialinio tinklo paskyroje. Pirmuoju įrašu vyras pasidalijo sekmadienį, kuomet draugams ir gerbėjams pranešė, jog Lenkijai uždarius sienas ir Lietuvai įvedus karantiną, neaišku, kada ir kaip jiems pavyks grįžti namo.

„Kol kas, ko gero, mūsų grįžimas komplikuojasi. Mūsų skrydis atgal tranzitu per Lenkiją, kuri bent jau kol kas priėmė sprendimą uždaryti sienas. Ar nebus taip, jog būsim įkalinti Balyje? Ne pati blogiausia vieta karantinui, bet, kaip žinia, namie geriausia.. Ir tokiais momentais kaip šis, kraujo balsas grįžti namo suintensyvėja...“, – rašė jis.

Panašu, jog situacija nesikeičia. Šiandien vyras kartu su keletu lietuvių lankėsi Balio sostinėje esančioje migracijos tarnyboje. Ten naujienos – ne itin linksmos. Gali būti, jog dainininkas su šeima ir dar keletas tautiečių egzotiškame krašte privalės dar pabūti.

„Šiandien su keliais bičiuliais broliais lietuviais nuvykome į migracijos tarnybą Denpasare – Balio sostinėje (foto iš ten). Vizos negavome. Per dieną naujienos keičiasi atrodo šimtus kartų.

Protas pašokinėja ir vėl nurimsta. Ačiū Dievui esame sveiki, ir laikomės kartu.Taigi turime variantus: laukti likusią savaitę iki mums likusio bevizio režimo ir bandyti gauti emergency vizą, likti Balyje dar mėnesiui ir prabūti karantiną čia, kuris nebūtinai baigsis (galbūt bus pratęstas LT)

Kitas: 20 d yra skrydis su „Turkish airlines“ per Stambulą už 4200€ mūsų šeimai (kol rasau šį postą kaina ir data jau gali būti kitos), kuris vėlgi nežinia ar nebus atšauktas ir ar nestrigtume Stambule.

Juolab esame su dviem mažais vaikais ir ne itin norime rizikuoti sveikata maltis oro uoste, pildyti dokumentus, ar apskritai neišskristi iš Turkijos.

O jei atšauktų skrydį iš čia, tuomet būtume įšaldę dar ne mažą sumą pinigų su neaiškiu grąžinimo terminu.

Dar galime bandyti spausti „LOT“ avialinijas atšauktąjį skrydį nukelti, bet neįvykus skrydžiui antrą kartą mes nebeatgautume pinigų už neįvykusį skrydį. Žodžiu rebusai.

Vizą Balyje gauna itin kritinės šalys: Kinija, Italija, Iranas ir tt. Bet po savaitės šis pasaulis ir situacija jame gali būti dar visai kitokia... Laukiame... Ir tikime, jog bet kuris scenarijus bus geras ir palankus.

Laikykitės visi, likite namuose, bendraukite,vienykitės širdimis.Tokiais momentais mes kaip šalis kuriame nepaprastai gražius istorinius momentus! Šis taip pat garantuotai bus istorijos vadovėliuose.

P.S. galvoju gal ryt poryt padarysiu akustinį koncertą FB live,su galimybe paaukoti už koncertą tiek kiek širdis jaučia“, – socialinio tinklo paskyroje dalijosi vyras.

Po šiuo įrašu ėmė plūsti gerbėjų bei draugų komentarai, kuriuose jie linkėjo šeimai stiprybės ir sėkmės. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.