Užgeso 50-metės menininkės Jūratės Rekevičiūtės gyvybė

2019 m. rugsėjo 1 d. 22:07
Lrytas.lt
Sekmadienį mirė menininkė Jūratė Rekevičiūtė (50). Moteris kovojo su klastinga onkologine liga – krūties vėžiu.
Daugiau nuotraukų (30)
Nors ir onkologinę ligą buvo įveikusi, panašu, kad turėjo ir kitų sveikatos problemų. Kol kas tiksli moters mirties priežastis nėra aiški, rašoma 15min.lt.
Beveik prieš metus J. Rekevičiūtei buvo atlikta operacija, po kurios ji sveiko ir nekantravo vėl pradėti dirbti. Jai buvo pašalinta kairioji krūtis ir atkurta nauja, suformuota iš jos pilvo dalies audinių.
„Labai norėčiau panirti į darbus, tačiau gydytojai neleidžia. Sako dar maždaug porą mėnesių turėčiau palaukti, kol žaizdos sugis. Kitaip vėl ant operacinio stalo teks gultis“, – atvirai 2018-ųjų lapkritį kalbėjo menininkė.
Menininkės teigimu, sudėtinga operacija dviejų gydymo įstaigų – Nacionalinio vėžio instituto onkologų-mamologų ir Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų plastikos chirurgų bendradarbiavimo rezultatas.
„Operacija truko maždaug 6 valandas. Medikų darbas atliktas tiesiog preciziškai, sakyčiau, net juvelyriškai. Svarbiausia, kad dėl ligos netekusi savo krūties po jos atkūrimo galiu jaustis esanti normali moteris. Galiu vilkėti sukneles ir palaidines, net ir su iškirptėmis, o ateityje nekils nepatogumų ne tik einant į paplūdimį ar baseiną, bet ir kasdieniame gyvenime. Daugybei moterų, kurioms nebuvo atlikta krūties atkūrimo operacija, apie tai kalba, kaip apie didelę bėdą“, – tuomet pasakojo J.Rekevičiūtė.
Menininkė visuomet buvo pozityvi, lankėsi pas medikus ir prižiūrėjo savo sveikatą ir rūpinosi savimi.
Šiurpią žinią apie tai, kad susirgo krūties vėžiu, menininkė praėjusios vasaros pabaigoje pranešė savo paskyroje socialiniame tinkle:
„Taip, aš turiu prisipažinti. Pirmiausia sau: aš sergu. Labai sergu, man – vėžys.“ Krūtyje kiaušinio dydžio darinį aptikusiai menininkei medikai nustatė onkologinę ligą ir skyrė chemoterapijos kursą, po kurio neliko kupetos J.Rekevičiūtės ryškių vešlių garbanų.
Moteris kurį laiką jautė stiprų šių vaistų šalutinį poveikį. Keletą dienų buvo dingęs net menininkės balsas, viskas viduje atrodė kaip išdegę, buvo išopėjusi nosies, gerklės gleivinė.
„Man sunku buvo nuryti net vandens gurkšnį. Savijauta buvo siaubinga ir dėl to, kad pasidarė nejautrūs pirštai, sunku būdavo paimti ir rankoje išlaikyti telefoną“, – kalbėjo J.Rekevičiūtė. J.Rekevičiūtė paramos sulaukė ir anksčiau. Ji tikino, jog ją supa neįtikėtinai daug nuoširdžių žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.