Pušų apsuptyje įkurtoje erdvėje vilniečiai ir miesto svečiai nuo šiol galės mėgautis autentiškais italų virtuvės šefo Antonio Serra sukurtais patiekalais ir prie jų derančius kokteiliais, kurių receptūras kūrė pasaulio barmenų čempionatų dalyviai.
„Tai bus geriausias baras-restoranas Vilniaus mieste, laužantis šiuolaikinės gastronomijos standartus.
Galiu patikinti, kad čia apsilankęs kiekvienas klientas liks maloniai nustebintas ir neabejotinai norės sugrįžti,“ – įsitikinęs „PineWood“ virtuvės šefas italas Antonio Serra.
Net 6 pasaulio kalbomis kalbantis, iš Sardinijos kilę virtuvės šefas sako, kad kūryba jo gyvenime užima svarbią vietą ir be jos jis neįsivaizduojantis savo darbo virtuvėje.
„Geras šefas patiekalą pagamina per 3-5 minutes, tačiau tam, kad jį sukurtų užtrunka metų metus.
Kūryba yra neatsiejama kiekvieno šefo kasdienybės dalis, o kurti išskirtinius patiekalus yra didelis talentas ir menas“, – teigė A.Serra.
„PineWood“ meniu sudaro 5 patiekalų temos – tuno, vegetariškas, jautienos, jūros ir įvairusis. Prie šių patiekalų specialiai buvo sukurti derantys kokteiliai.
Baro-restorano idėjos autorė ir savininkė Inga Malinauskienė pati kūrė baro-restorano interjerą ir iki menkiausių detalių lyg paveikslą sudėliojo jaukumą, gerą atmosferą ir ramią aplinką kuriančius interjero elementus.
Pagrindinę erdvę užpildo sodriai žalios spalvos baldai, egzotiniai augalai bei pagrindinis akcentas – virš baro skirtinguose lygiuose kabantys stilingi šviestuvai.
Visa erdvė pasidalija į dvi dalis – pagrindinę ir verandą.
Pastaroji – tai egzotikos ir jaukumo oazė, kurioje natūralios šviesios pastelinės spalvos žaidžia su už lango matomu žaliu gamtos fonu.
Taip 1932 metais pastatytas pastatas tapo moderniu, išskirtiniu baru-restoranu „PineWood“, kurio vardą padiktavo čia augančios šimtametės pušys ir pajūrio atmosferą sukurianti aplinka.
Daugiau nei 1 ha ploto užimančioje teritorijoje yra įrengtos 2 tinklinio ir paplūdimio teniso aikštelės, kurių įrengimui buvo panaudota net 470 tonų balto smėlio.
Šalia aikštelės – 115 kv.m. plotą užimanti graffiti siena, kurią beveik savaitę dienomis ir naktimis piešė profesionalūs grafičio meistrai.
Kokybė, estetika ir išskirtinumas yra kertinės vertybės, kuriomis čia vadovaujasi kiekvienas darbuotojas.
Baras-restoranas veikia vakarais nuo 18 val. darbo dienomis nuo antradienio iki penktadienio, o savaitgaliais siūlo vėlyvuosius savaitgalio pusryčius.