„Stikliuose“ lietuviškoji virtuvė bus kuriama pasitelkiant prancūzišką eleganciją ir klasikinės virtuvės tradiciją, kuri per virėjo kūrybiškumą ir modernų požiūrį bus perkeliama į dabartinį laikmetį. Pagrindinį vaidmenį atliks ne virėjas, o ingredientas“, – apie naują viziją pasakojo G.Žalys. Kol kas restorane bus tik degustacinis meniu, kuris keisis kiekvieną mėnesį.
Svečiai į „Stiklių“ restoraną rinkosi ne tik paragauti patyrusio šefo patiekalų, bet ir pasveikinti Aleksandro Ciupijaus su 67-uoju gimtadieniu.
Šventės kaltininkui gerų žodžių negailėjo ir G.Žalys, ne kartą sakęs, kad „Relais & Châteaux Stikliai Hotel“ yra vienintelė gastronomijos vieta Lietuvoje, kurios savininkai sugebėjo išlaikyti aukštą virtuvės kartelę kelis dešimtmečius.
Beje, G.Žalys tradicinės gastronomijos trejus metus mokėsi prancūzų legendos Joëlio Robuchono restorane „L‘Atelier“ Paryžiuje. „Aš ten dirbau, kai šio restoranininko žvaigždė pelnytai buvo aukščiausiame taške. Prieš dvejus metus Joëlis Robuchonas buvo uždirbęs 32 „Michelin“ žvaigždutes.
Jis yra šefas, kuris turi daugiausių žvaižgdučių, o minėtas Sen Žermeno „L‘Atelier“ buvo įtrauktas tarp penkiolikos geriausių pasaulio restoranų. Be to, šiam restoranui vadovavo šefas Axel Manes, kuris pirmąsias dvi „Michelin“ žvaigždutes užsidirbo būdamas vos virš dvidešimties – tai jauniausias Prancūzijoje šefas, turėjęs tokį įvertinimą“, – yra pasakojęs Gerdvilas.