„Visuomet žavėjausi prancūziška maisto kultūra – ypač jų desertais. Todėl jau senokai kirbėjo mintis, kad reikėtų prisivilioti į Lietuvą pasaulyje vertinamų skanėstų. Taip į akiratį pateko daugiau kaip šimtmetį Prancūzijoje veikiantis arbatinių tinklas bei jo produkcija“, – susirinkusiems svečiams pasakojo vakaro šeimininkė Lina Vyšniauskienė.
Garsūs kauniečiai turėjo galimybę pirmieji Lietuvoje paragauti kaštainių kremu gardintų ledų, šokoladu kvepiančios juodosios ir žaliosios – mėtinės arbatos bei išskirtinės kokybės juodojo šokolado.
„Garsioji Coco Chanel nepraleisdavo progos kone kasdien užsukti į Paryžiuje iki šiol veikiančią arbatinę ir pasimėgauti puodeliu karšto šokolado arba arbatos. Ten pat dažnai buvo galima išvysti ir rašytoją Marselį Prustą, kuris mėgavosi juodos arbatos puodelyje mirkytais „madlein“ sausainiais. O nuo šiol ir kauniečiai bei miesto svečiai galės pajusti tos prancūziškos dvasios skonį“, – intrigavo L. Vyšniauskienė.
Gurmaniškame vakarėlyje apsilankiusi išskirtinių papuošalų dizainerė Natalija Martinavičienė neslėpė: viešėdama Paryžiuje, ji visuomet užsukanti į garsiąją arbatinę pasimėgauti jų išskirtiniu karštu šokoladu. „Dievinu šį skanumyną, tad labai nudžiugau sužinojusi, kad nuo šiol ir Kaune galėsiu leisti sau saldžius atokvėpius“, – sakė Natalija.
Saldžius vakarėlius pamėgęs prodiuseris Gediminas Juodeika, paragavęs juodojo šokolado, prisipažino: norėdamas deserto dažniausiai renkasi juodąjį šokoladą. Tiesa, tik kokybišką. „Aš gyvenu visai šalia šio skonių butiko, tad nereikės toli bėgti, kai ištiks saldumynų alkio priepuolis“, – juokėsi G. Juodeika.
Saldžius vakarėlius pamėgęs prodiuseris Gediminas Juodeika, paragavęs juodojo šokolado, prisipažino: norėdamas deserto dažniausiai renkasi juodąjį šokoladą. Tiesa, tik kokybišką. „Aš gyvenu visai šalia šio skonių butiko, tad nereikės toli bėgti, kai ištiks saldumynų alkio priepuolis“, – juokėsi G. Juodeika.
Populiariausias arbatinių skanėstas – kaštainių kremas – sulaukė ir virtuvės virtuozo Ruslano Bolgovo bei kulinarinės TV laidos vedėjos Ilonos Juciūtės dėmesio. „Šis kremas puikiai tinka ne tik gardinti desertus. Siūlyčiau pabandyti jį paragauti su anties kepenėlių paštetu“, – receptu dalijosi R. Bolgovas.
Prancūziškų skanėstų degustavimo vakarėlyje apsilankiusiems svečiams, kurių būryje buvo galima išvysti TV laidų vedėją Neringą Mažeikienę, floristą Antaną Mažoną, stilistę Kristiną Danilevičę, TV projektų vadovę Danutę Skudžinskaitę bei išskirtinių drabužių butiko savininkę Kristiną Mačionienę, savo kūrybos meilės eiles skaitė knygos „Meilė etc.“ autorius Justinas Kisieliauskas.