Latvis Juris Dukalskis, mentoriaujantis šefas restorane „Apvalaus stalo klubas“, vadovauja vieno geriausių Rygos restoranų „Restaurant 3“ virtuvei. Jį skandinaviškasis gastronomijos gidas „White Guide“ pripažino antru geriausiu restoranu Rygoje.
Restorano virtuvės šefas Jevgenij Volkov 2016 m. jau yra pelnęs keletą solidžių apdovanojimų: Baltijos maisto ir gėrimų parodos BAF metu buvo išrinktas geriausiu 2016-ųjų Lietuvos virėju; taip pat sėkmingai debiutavęs nacionalinėje šefų rinktinėje ir kartu su ja Lietuvai parvežęs bronzos medalį iš Pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA/Culinary Olympics“.
Bendram kūrybiniam darbui šiuos virėjus suvienijo ne tik tikslas sukurti unikalų pokylių meniu, bet ir idėja atrasti dar nepažintus, netikėtus skonių derinius – nauja ir sena, sudėtinga ir paprasta, lokalu ir globalu. Šventinio meniu koncepciją sudaro keli svarbūs, šiuolaikiškas Skandinavijos ir Baltijos šalių gastronomines tendencijas atspindintys akcentai.
Pirma, tai – mums gerai pažįstami sezoniniai, kruopščiai atrinkti pietryčių Lietuvos ūkininkų tiekiami produktai. Antra, tai – ypatingas šių produktų apdorojimo būdas, pasitelkiant moderniosios kulinarijos technologijas ir autentiškus senosios Lietuvos maisto gaminimo būdus. Sekdami ir diegdami naujausias kulinarines tendencijas, bet tuo pačiu puoselėdami savo istorijos palikimą, patiekaluose virtuvės meistrai siekė išlaikyti ir lietuviškumo dvasią bei autentiškumą.
Paryžiuje atsiradusi gurmanų gildija – tarptautinė gastronomijos asociacija „Chaine des Rotisseurs“, gyvuoja jau daugiau kaip 750 metų. Padalinys Lietuvoje veikia nuo 2006 metų ir vienija 68 narius. Tarptautinė draugija suburia ne tik restoranų ir viešbučių savininkus, virėjus, gėrimų žinovus, bet ir neprofesionalus, vertinančius nepriekaištingą maistą bei vyną.
Pasišventę tauraus pietavimo propaguotojai siekia ne tik puoselėti malonios stalo draugijos ir gero maisto bei vyno vartojimo tradicijas, bet ir skatinti visų svetingumo sričių tobulinimą. Gurmanų gildija sau kelia aiškius edukacinius tikslus: paskatinti jaunųjų Lietuvos šefų ir someljė profesinį augimą, padėti atsiskleisti talentams rengiant nacionalinius ir tarptautinius konkursus, būti esminiu gastronominiu žinių nešėju visuomenei bei vystyti ugdymą svetingumo, maisto ir gėrimų srityse.