„Šie metai mums jubiliejiniai: Panevėžyje įsikūrusi alaus darykla mini 115-uosius nenutrūkstamos aludarystės metus. Pažymint šią sukaktį, pristatyta išskirtinė produktų linija, kuria mes pasakojame savo ilgametę istoriją“, – renginio metu sakė bendrovės generalinis direktorius Marijus Kirstukas.
Daryklą įkūrė ir naujų alaus skonių į Aukštaitiją, lietuviškos aludarystės lopšį, atvežė vokiečių kilmės dvarininkas Albertas Foightas. Pasak vyriausiojo aludario Ričardo Barakūno, tuo metu šiame krašte A. Foighto atvežti skoniai buvo didelė naujiena.
„Tačiau vien didžiuotis savo kilme nepakanka, reikia reaguoti į modernaus vartotojo poreikius, kuris gyvena dabar, o ne prieš šimtmetį. Mūsų atveju, kilmė tapo atspirtimi kuriant modernią liniją“, – teigė R. Barakūnas, įkvėpimo sėmęsis ir iš senųjų Aludarių krašto receptų.
Šventės metu svečius su pagrindinėmis maisto ir alaus derinimo taisyklėmis supažindinęs alaus ekspertas teigė, kad patiekalo ir pasirenkamo gėrimo skoniai negali konkuruoti tarpusavyje, priešingai – turi padėti atsiskleisti vienas kitam. Prie naujojo Valonijos blanc R. Barakūnas siūlo derinti gaivius desertus ar salotas, gardintas egzotiniais vaisiais. Bavarijos tamsusis padės paryškinti didkepsnių, ant grilio ruoštų patiekalų, mėsainių skoniui. Miuncheno šviesusis puikiai derės prie įvairių skonių brusketų ir kitų lengvų užkandžių, subtiliai paryškins minkštųjų sūrių skonius.
Tarp gastronominio renginio svečių buvo galima sutikti Kariną Stungytę, Saugirdą Vaitulionį, Robertą Kalinkiną, Tadą ir Liuciną Rimgailas, Rimą Šapauską, Viktoriją Jakučinskaitę, Neringą Zeleniūtę, Eglę Skrolytę, Andrių Užkalnį, Laurą Vagonę, Mantą Petruškevičių ir kitus žinomus žmones.
Ypatingai progai kurtą fortepijono, perkusijos ir vokalo kompiliaciją tema „115 metų senumo naujiena“ atliko pianistas Vytis Smolskas ir charizmatiškoji dainininkė Giedrė Kilčiauskienė. Muzikinė staigmena apjungė lietuvių liaudies dainas, Mikalojaus Konstantino Čiurlionio bei Nina Simone kūrybą.