Į puotą arenos Amfiteatre atvyko per 400 kviestinių svečių. Juos
pasitiko „Daumantų“ pagardų akcininkai ir šios įmonės įkūrėjai:
ilgametis įmonės vadovas, dabar Kėdainių rajono savivaldybės meras
Saulius Grinkevičius, direktorius Robertas Neimontas ir Romanas
Seliava.
Su svečiais bendravo ir įmonės skonio meistras, talentingas kūrėjas,
kulinaras ir daugiau kaip 600 pagardų receptų autorius Algis Kairys.
Beveik septynias valandas truksiančio renginio programa kruopščiai
suplanuota. Svečiai nuo šventės pradžios iki vėlyvosios
didžėjų programos keliavo per keturis metų laikus.
Šventę baltojo ir juodojo fortepijonų muzikinė dvikova pradėjo
popklasikos duetas „Piano Link“.
Įmonės jubiliejui paminėti pasirinktas ir įmonės kvietimu Lietuvos
žiūrovus stebino pritrenkiantis tarptautinis menininkų projektas
„Vivaldianno: veidrodžių miestas“.
Trimačio vaizdo efektai, modernios garso technologijos, gausybė šviesų
ir baroko muzikos genijaus Antonio Vivaldi muzika. Naujausia trupės
audiovizualinė kelionė laiku priminė ir „Daumantų“ pagardų gamintojų
kelią.
„Vivaldianno“ projekto siela – žinomas Čekijos roko muzikantas ir
kompozitorius Michalas Dvorakas, kuris prie savo idėjos
pakvietė prisijungti įvairių sričių menininkus.
„Vivaldianno“ gretose koncertuoja smuiko virtuozas Jaroslavas Sveceny,
netradiciniais sceniniais sprendimais rūpinasi muzikantas ir
dramaturgas Tomašas Belko, o 3D projekcijas kuria japonų dailininkas,
režisierius ir animatorius Kosuke Sugimoto. Po senosios muzikos meistro
A.Vivaldi kūrybą žiūrovus lydi net keturiasdešimt muzikantų, šokėjų ir
dainininkų.
Po šio reginio pakviestųjų laukė jausmus žadinančios vaišės. Atskiri
žiemos, pavasario, vasaros ir rudens vaišių stalai buvo išpuošti vis
kitą sezoną atspindinčiomis dekoracijomis bei nutvieksti šviesomis.
Architektūrines gyvų gėlių kompozicijas sukūrė vienas talentingiausių
Lietuvos floristų Antanas Mažonas.
Kiekvienam metų laikui specialiai parinkti ir teminiai patiekalai,
pritaikyti skirtingi skoniai. Išraiškingas produktų dermes ir skonio
improvizacijas ruošė drąsus eksperimentatorius, įvairių šalių virtuvių
žinovas Lukas Semeževičius.
Lietuviško kapitalo įmonė „Daumantai LT“ savo veiklą pradėjo vos
Lietuvai atgavus nepriklausomybę. Kurdami verslą akcininkai kartu su
darbuotojais kūrė ir stiprino pilietinę bendruomenę.
Inovatyvi įmonė yra viena didžiausių pagardų gamintojų Baltijos šalyse.
Šiuo metu gamina ir parduoda Lietuvoje bei eksportuoja į užsienį daugiau
kaip 160 skirtingų pavadinimų gaminių. Įmonė aktyviai dalyvauja
socialinėse iniciatyvose ir skiria didžiulę paramą vietos bendruomenei.