Renginys vyko lauke, po stogine tarp suspausto šieno spudulų, su gyvomis kudakuojančiomis vištomis ir liaudiškas dainas traukiančiu ansambliu.
„Jauną vyną atkimšome ir ragavome taip, kaip populiaru Prancūzijos kaimuose, iš kur ir kilo ši šventė. Daugeliui mūsų svečių tokios linksmybės pasirodė neįprastos, tačiau labai smagios“, – sakė restorano šeimininkė ir vyno someljė Indra Ramanauskienė.
Svečiai ragauti jauno vyno buvo pakviesti į vienuolyne esantį restoraną, kur Klaros Izabelės salėje virtuvės meistrai prie jauno vyno siūlė patiekalus, paruoštus iš produktų, parvežtų iš Prancūzijos: sūrio, kepenėlių, antienos, raudonųjų kopūstų. Vakarienės viešnia parfumerijos žinovė Rimantė Budrytė-Kvietkauskienė sukėlė aromatų svaigulį, kuriame susirinkusieji rado jauno vyno aromatų.
Renginyje liejosi prancūziškos ir kitos meilės dainos.