Tarptautinės architektų dienos proga spalvinga menininkų komanda nuties tiltą tarp Niujorko, Londono ir Marijampolės. Projekto „Feeding Frenzy“ sistema paprasta: penki žmonės groja, penki pagal iš anksto suderintą valgiaraštį ruošia maistą, dar penki pristato patiekalus publikai.
Virėjai, kaip ir muzikantai, dirbs scenoje, o jų kūryba bus rodoma vaizdo projekcijose. Renginyje dalyvaujančiai auditorijai jie turės paruošti užkandžių, pagrindinius patiekalus ir desertus.
Per 90 minučių Vaidai teks paruošti 10 patiekalų – kiekvieno po 10 porcijų.
„Reikės suktis greitai. Man tai bus tikras iššūkis, tad ketinu šiek tiek pasitreniruoti“, – sakė V.Skaisgirė.
Dalyvauti meniniame projekte „Feeding Frenzy“ Vaida sutiko ilgai negalvojusi. Moteriai itin patiko renginio koncepcija ir griežtas nurodymas: maistas turi būti iš produktų, kurie neturi galvos, nelaigo pievose, neskraido ore ir neplaukioja vandenyje.
Šešerius metus mėsos nevalgančiai Vaidai sunkumų sukelti gali tik vakarienei skirtas biudžetas – Fastas Forwardas įpareigojo išleisti šiek tiek daugiau nei 120 JAV dolerių (300 litų).
Nuolat tarp įvairaus plauko menininkų besisukiojančią V.Skaisgirę intriguoja pažintis su avangardo žvaigžde. Juk avangardininkai meta iššūkį tam, kas visuomenėje laikoma priimtomis ar nusistovėjusiomis meno, kultūros ir realybės normomis.
„Aš nesu maištautoja iš prigimties. Tačiau mano gyvenimas neatitinka visuomenėje priimtų normų. Pirmiausia visiems užkliūva mano vyras ir jo amžius. Be to, laužiau standartus pirmiausia sukūrusi šeimą ir tik tada baigusi mokslus“, – šypsojosi Vaida.
Sukinėtis virtuvėje Vaidai ne naujiena. Prieš išsikraustydama iš tėvų namų V.Skaisgirė buvo tikra namų šeimininkė ir jai tai patiko.
„Deja, kai pradėjau gyventi viena, kulinarės įgūdžiai šiek tiek išblėso. Tačiau dabar pati turiu šeimą, kuriai privalau paruošti vakarienę. Juk pusantrų metų vaiko nemaitinsiu į namus užsakytu maistu“, – kalbėjo Vaida.
Jaunos namų šeimininkės patiekalus jau seniai įvertino ne tik vyras prodiuseris Rolandas Skaisgirys, bet ir šeimos draugai. Jie negaili liaupsių jau firminiais Vaidos patiekalais tapusiems varške ir špinatais įdarytiems makaronų vamzdeliams (cannelloni), daržovių blyneliams. Nors pati V.Skaisgirė yra vegetarė, vyrui Rolandui ir sūnui Atui ruošia ir mėsiškus patiekalus.
„Ruošiu įvairų maistą ir tikrai neverčiu sūnaus vegetaru. Manau, kad tai turi būti suaugusiojo apsisprendimas. Augančiam organizmui reikia valgyti įvairaus maisto, taip pat ir mėsos. Tik taip jis gaus visas reikalingas medžiagas“, – įsitikinusi V.Skaisgirė.