D. Meiželytė: „Nebenorėčiau būti kokia nors Kikimara Janakė ar Pupų Teta — žmonių juokintoja“

2012 m. gruodžio 10 d. 13:33
Eglė Šilinskaitė ("TV Antena")
Pasibaigus kadencijai Seime Donalda Meiželytė (37 m.) sukabino į spintą pilkus kostiumėlius, prisipirko raudonų suknelių ir batų, ryškiai nusilakavo nagus ir vėl žengia į televizijos ekraną.
Daugiau nuotraukų (1)
Šiuo metu TV3 jau sukasi vaizdo klipas, kuriame D. Meiželytė vaikšto po gimtąją Tauragę ir kviečia miestelėnus dainuoti jos chore. Ji “Chorų karuose” vadovaus vienam kolektyvų.
Buvusi “Dviračio žynių” (LNK) dažnučių atlikėja, vaikams pažįstama kaip “Radiocentro” Meškutis Dakutis, D. Meiželytė, net tapusi Seimo nare, nuo televizijos ir radijo nebuvo atitrūkusi. “Nuolat šmėžuodavau įvairiose televizijos laidose, nes to reikalauja ir Seimo nario darbas”, — įsitikinusi aštrialiežuvė.
Baigiantis kadencijai D. Meiželytė kurį laiką nerimavo dėl to, kuo reikės užsiimti toliau, tačiau pasiūlymai vesti renginius ir laidas, dalyvauti televizijos projektuose nerimą išginė. Tiesa, D. Meiželytė dar svarsto, kaip giliai nerti į televiziją, nes daugiausia dėmesio dabar ketina skirti savo koncertinei veiklai.
— Ar per ketverius metus Seime labai pasiilgote televizijos? — “TV antena” paklausė D. Meiželytės.
— Kad nebuvau iš jos pradingusi — vien spalį filmavausi gal 15 laidų. Apskritai per ketverius pastaruosius metus nuolat būdavau televizijoje: dalyvavau pokalbių laidose, interaktyviuosiuose šou, filmavausi net tokiose laidose kaip “KK2 Kalėdos”, kur vaidinau žurnalistę. Tiesą sakant, man net vaidinti nereikėjo, nes ir esu žurnalistė.
Buvau projektų “Šok ir lieknėk” bei “Šok su manimi” (abu — TV3) komisijos narė. Su Vyteniu Andriukaičiu LNK projekte “Kai švenčia ...” vaidinome rokerius ir smagiomis dainomis sveikinome įvairių Zodiako ženklų atstovus.
Tapusi Seimo nare kaip tik sulaukiau daugiau dėmesio ir gaudavau daug daugiau eterio nei anksčiau, kai dirbau vienam prodiuseriui ir vienoje laidoje — “Dviračio žynios”.
Pasiūlymo dalyvauti projekte “Chorų karai” sulaukiau dar būdama Seimo narė, bet atsisakiau — turėjau daug darbo Seime. Tačiau pasibaigus kadencijai nedvejojau. Jaučiuosi pakankamai stipri, tad kodėl nepabandyti?
Net juokauju, kad po Seimo narės man tik generole ir būti! Sakau: manęs net jokia ministerija nebesudominsite.
— Pirmą kartą per ketverius metus raudonai nusilakavote nagus. Pasiilgote spalvų?
— Pasiilgau laisvės ir tai normalu, nes nė vienas žmogus nenori būti persekiojamas arba apkalbamas ir dažniausiai visiškai be pagrindo. Būti laisvam — nuostabu. Džiaugiuosi būdama laisva nuo viešo asmens statuso.
Ne tik raudonai nusilakavau nagus, bet ir prisipirkau raudonų suknelių, įsigijau raudonus batus. Prieš tapdama Seimo nare rengdavausi paprastai: džinsai, džemperis.
Nuolat sulaukdavau pastabų dėl aprangos, nes esą taip rengtis man nevalia, mat esu žinoma. Vis dėlto vertinu paprastumą ir patogumą, todėl ir dabar mano apranga paprasta.
— Kadaise daug kas stebėjosi jūsų drąsa, kai “TV antenos” viršeliui nusifotografavote be drabužių. O dabar naujojo savo dainų albumo viršeliui fotografavotės irgi apsinuoginusi.
— Oi, ne! Nebuvau išsirengusi — tik palaidinės petnešėles nusimečiau, kad atidengčiau pečius. Su Žilvinu Žvaguliu sutarėme, kad reikia išleisti mano dainų rinkinį, todėl ir įvyko ši fotosesija.
— Ar, be “Chorų karų”, televizijoje planuojate dar ką nors dirbti?
— Svarstau įvairius pasiūlymus. Dalyvausiu ne tik “Chorų karuose”, bet, matyt, ir dar viename muzikiniame projekte, turiu kvietimų dirbti radijo stotyje.
Koncertinė veikla atima nemažai laiko, todėl didžiausią dėmesį skiriu jai. Pavyzdžiui, per Naujuosius metus su Ryčiu Cicinu turėjome koncertuoti ir vesti renginį “Bajorkiemyje”, tik jis sudegė.
Rytis skambino man sutrikęs: “Donce, taip kaip dabar bus?!” Manau, kad tąvakar vis tiek kur nors dirbsime.
Kai dirbau Seime, neturėjau laiko daugeliui dalykų. Kad ir asmeniniam gyvenimui. Dabar noriu ir jį susitvarkyti.
Pavyzdžiui, pagaliau iš Tauragės į Vilnių atsivežiau mamą. Turiu nemažai buities rūpesčių, kuriems paprasčiausiai neskirdavau dėmesio.
Prieš patekdama į Seimą televizijoje dirbau ne tiek ir daug — vaidindavau ir dainuodavau “Dviračio žyniose”, dar dirbau laidoje vaikams “Labas rytas suraitytas” tuometėje LTV.
Tačiau televizijoje šiaip nuolat makaluodavausi: dalyvavau “Žvaigždžių duetuose” (LNK), įvairiuose Kalėdų koncertuose, Naujųjų metų žiburėliuose, “Auksiniuose svogūnuose”. Visur grieždavau pirmuoju smuiku, todėl atrodė, kad manęs televizijoje pilna.
Vis dėlto niekada nebuvau televizijos žmogus. Net nesiveržiau į tą rinką, kuri, kaip man atrodė, buvo perpildyta pažįstamų veidų.
Mano pagrindinis darbas buvo renginių organizavimas, vedimas ir dainavimas. Uždarbio pakako, o ir aš niekada nesiplėšiau dėl papildomo lito.
Dabar sulaukiu įdomių pasiūlymų dirbti televizijoje. Gal tai ir dėl to, kad dirbau Seime? Manau, ten tikrai nebukėjau, o kaip tik dariau pažangą — ypač dvasinę.
Nebenorėčiau būti kokia nors Kikimara Janakė ar Pupų Teta — žmonių juokintoja.
                                                                                         xxx
■ Ne visus Seimą palikusius pramogų verslo atstovus televizija pasitinka išskėstomis rankomis.
■ “TV antenos” žiniomis, rimtų pasiūlymų kol kas dar nesulaukė anksčiau įvairius personažus “Dviračio šou” (LNK) kūrusi Asta Baukutė (45 m.).
 ■ Prodiuseriai negraibsto ir Antano Nedzinsko (31 m.). Prieš tapdamas seimūnu jis dalyvavo įvairiuose TV projektuose, radijo stotyje “Lietus” kartu su Arūnu Valinsku vedė laidą “Dainos, šokiai, estrada”.
■ Inga Valinskienė (46 m.) šiuo metu intensyviai koncertuoja.
■ Bene labiausiai sekasi buvusiam Seimo pirmininkui Arūnui Valinskui (46 m.). Dar būdamas parlamentaras jis BTV atgaivino žaidimą “TAIP. NE”.
■ “Sulaukiau kelių pasiūlymų dirbti su administravimu susijusį darbą, bet atsisakiau. Pasiilgau kūrybinės veiklos, kuri man teikia didžiulį džiaugsmą. Esu sulaukęs daugybės pasiūlymų vesti ir politinių diskusijų laidas radijuje bei televizijoje”, — tvirtino A. Valinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.