Kai sausio mėnesį karaliui buvo diagnozuotas vėžys, maždaug tris mėnesius nesirodė viešumoje.
Nors visuomet stengėsi būti sveikas ir rinktis paprastus ir ekologiškus patiekalus, o ne sunkų ir sotų maistą, dabar į savo sveikatą Karolis III žiūri dar rimčiau.
„Nesu mitybos specialistas, bet žinau, kad maistas yra organizmo „vaistas“, jis žino, kada gauna tinkamo maisto“, – atskleidęs faktą apie pasikeitusį monarcho mitybos racioną sakė Karalienės Camillos sūnus Tomas Parkeris Bowlesas.
„Nemanau, kad Karoliui buvo didelė auka atsisakyti raudonos mėsos.
Jis visada labai sąmoningai rūpinosi savo mityba – labai retai valgydavo pietus. Daugelį metų jis sąmoningai vengė mėsos ir žuvies dvi dienas per savaitę.
Jis taip pat sumažino suvartojamų pieno produktų kiekį, tačiau tai padarė dėl aplinkosaugos priežasčių. Tačiau dabar karalius turi medicininę paskatą visiškai atsisakyti raudonos mėsos.
Esu tikra, kad jis visiškai susitelkęs į savo sveikatą ir padarys viską, ką gydytojai pasakys, kad įveiktų vėžį arba jį kontroliuotų“, – komentavo buvusi BBC karališkoji korespondentė Jennie Bond.
Dailymail.com pridėjo, jog įrodyta, kad perdirbta raudona mėsa, pavyzdžiui, kumpis ir šoninė, yra ypač kenksminga dėl sūdymo proceso metu dedamų konservantų, kurie gali paskatinti vėžį sukeliančių junginių išsiskyrimą žarnyne.
Tačiau ekspertai teigia, kad tiksliai nežinoma, kaip tai vyksta ir kiek tiksliai padidėja vėžio rizika.