Laima Vaikulė kirto rusams: „Raginu suprasti“

2024 m. spalio 23 d. 13:29
Lrytas.lt
Šeštadienį pasirodžiusioje tinklalaidėje dalyvavusi prieš Putino režimą nusiteikusi Latvijos dainininkė Laima Vaikulė (70 m.) vėl pasisakė griežtai. Kreipdamasi į rusus aiškino, kas nutiks Rusijai nestabdžius karo Ukrainoje.
Daugiau nuotraukų (9)
„Youtube“ platformoje publikuotoje tinklalaidėje dalyvavusi žinoma dainininkė dar kartą ragino rusus atsitokėti. Ji vardijo okupantų nusikaltimus, minėjo, kad rusams didžiulę įtaką daro Kremlius ir vylėsi, jog dar yra vilties, kad kai kurie žmonės sugebės palaikyti teisingą pusę.
L. Vaikulė užsiminė ir apie skleidžiamą rusų propagandą ir pabrėžė, kad tik viena šalis yra atsakinga už jau ilgai vykstantį karą.
„Suprantu, kad jums daromas spaudimas, bet kiekvienas žmogus turi priimti sprendimą. Ar kada nors gyvenime girdėjote, kad būčiau pamelavusi? Nejaugi kam nors linkėjau blogo?
Noriu pasakyti, kad tai, kas vyksta dabar – nenormalu. Jūs negalite tikėti, kad Ukrainos užpuolimas įvyko dėl NATO veiksmų ar kad priešingu atveju ukrainiečiai būtų užpuolę jus. Tai netiesa“, – griežtai kalbėjo dainininkė.
Atlikėja pridėjo, kad ir toliau toleruojant tokius dalykus rusai gali likti visai bejausmiais.
„Nepraraskite empatijos, nevirskite bejausmiais, negalvokite, kad bet kokios peštynės baigsis nukentėjus vienai pusei. Dažniausiai nukenčia visi.
Raginu suprasti, kad karas yra blogis. Stenkitės neprarasti empatijos ir meilės vienas kitam“, – savo pozicijos laikėsi L.Vaikulė.
Primename, kad daininkė jau ilgai nepaliko Putino režimo. Dar karo pradžioje ji buvo pareiškusi, kad Rusijoje koncertuoti neketina.
„Niekada nekoncertuosiu Rusijoje, galiu tai pasakyti drąsiai. Galbūt, jei atsiprašys ir atgailaus, jei viskas pasikeis“, – yra sakiusi ji.
Laima VaikulėRusijaUkraina
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.