Kim Kardashian prabilo apie odos liga sergantį sūnų: „Tai yra paveldima“

2024 m. spalio 22 d. 11:32
Lrytas.lt
Verslininkė, realybės šou žvaigždė Kim Kardashian (43 m.) atskleidė, kad vienam iš jos sūnų diagnozuota paveldima odos liga.
Daugiau nuotraukų (6)
K.Kardashian su buvusiu vyru Kanye Westu turi 4 vaikus. Dvi dukras North (11 m.) ir Chicago (6 m.) bei du sūnus Saintą (8 m.) ir Psalmą (5 m.).
Neseniai duodama interviu ji atskleidė, kad vienam iš jos sūnų diagnozuota baltmė.
„Mano sūnus serga autoimunine liga. Tai yra paveldima, todėl mes bandėme apie tai daugiau išsiaiškinti ir pasidomėti“, – vienoje iš tinklalaidžių kalbėjo ji.
Su odos liga yra susidūrusi ir pati Kim – ji serga žvyneline. Žvaigždė pridūrė, kad jos sūnus baltme serga labai lengva forma ir pasakojo laidos vedėjai, kad odos ligos paveldimos kartų kartoms. Kim tai paveldėjo iš mamos, tad kiek kitokią odos ligą ji perdavė savo sūnui.
Kaip rašoma NHS,  baltmė yra odos liga, kai ant kūno atsiranda blyškiai baltų dėmelių. Ją sukelia melanino, kuris yra odos pigmentas, trūkumas. Kim teigė, kad jos sūnaus būklė yra kontroliuojama.
„Aš nieko apie tai nežinojau. Tačiau man teko apie tai sužinoti ir išsiaiškinti, iš kur tai atsirado ir kad tai paveldima. Stengiausi kuo daugiau domėtis ir sužinoti, o kad dabar galiu savo istorija pasidalyti yra tikra palaima“, – pasakojo ji.
Realybės šou žvaigždė taip pat atskleidė, kad kiti jos vaikai taip pat turi šiek tiek egzemos.
Žinoma moteris taip pat atvirai dalijosi savo patirtimi sergant žvyneline. Ši liga gali pasireikšti bet kam, o vaistų nuo to nėra. Žvynelinė yra perdėta imuninės sistemos reakcija, sukelianti uždegimą ir greitą odos ląstelių augimą.
Ši liga Kim buvo diagnozuota 2011 m. Jos mama Kris Jenner taip pat serga žvyneline.
Kim atskleidė, kad buvo nuliūdusi, kuomet pamatė šios ligos padarinius ant savo kūno.
„Mano karjera – reklamos kampanijos ir maudymosi kostiumėlių fotosesijos. Žmonės nesupranta, kokį spaudimą jaučiu ir kad turiu atrodyti tobulai.
Kai priaugau kilogramą, apie tai rašoma laikraščių antraštėse. Įsivaizduokite, ką su manimi padarytų bulvariniai laikraščiai, jei pamatytų visas šias nuotraukas?“, – viename laidos „Keeping Up With The Kardashians“ epizode apmaudo neslėpė ji.
Apie tai, kad  serga žvyneline Kim sužinojo kai jai buvo 30 metų. Žvaigždė tuomet dalyvavo sesers Kourtney sūnaus Masono gimtadienio vakarėlyje ir vilkėjo odą dirginančią blizgučiais puoštą suknelę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.