Gydytojas prisipažino kaltę dėl „Draugų“ žvaigždės Matthew Perry mirties

2024 m. spalio 5 d. 10:41
Lrytas.lt
Gydytojas Markas Chavezas, kaltinamas dėl „Draugų“ žvaigždės Matthew Perry (1969–2023) mirties, pripažino savo kaltę, praneša BBC.
Daugiau nuotraukų (3)
Trečiadienį Los Andžele vykusiame teisme gydytojas prisipažino prisidėjęs prie to, kad aktorius gautų ketamino. Teigiama, kad M.Chavezas vadovavo ketamino klinikai ir pardavė ketaminą daktarui Salvadorui Plasensijai, kuris jį tiekė M.Perry.
Prokuroro teigimu, M.Perry asistentas Kennethas Iwamasa palaikė ryšį su abiem gydytojais, kad šie likus kelioms savaitėms iki aktoriaus mirties aprūpintų jį ketaminu daugiau nei už 50 000 JAV dolerių.
Teismo sprendime teigiama, kad abu gydytojai susirašinėjo ir tarėsi, už kiek galėtų aktoriui parduoti ketaminą, jį vadino idiotu.
Už tai, kad sutiko bendradarbiauti su teisėsauga, M.Chavezui kaltinimai buvo sumažinti. Jam gali grėsti laisvės atėmimo iki 10 metų bausmė.
Gydytojas sutiko atiduoti savo asmens dokumentą ir gydytojo licenciją. Jis buvo paleistas už užstatą, o nuosprendis bus paskelbtas 2025 m. balandžio 2 diną.
Primename, kad 54-erių M.Perry buvo rastas negyvas namų kieme esančioje sūkurinėje vonioje pietų Kalifornijoje 2023 metų spalį.
Skrodimo metu jo kraujyje buvo nustatyta didelė narkotinės medžiagos ketamino koncentracija. Nustatyta, kad „ūmus šios medžiagos poveikis“ jį pražudė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.