Miley Cyrus hitas „Flowers“ – teismo akiratyje: kaltina plagiatu

2024 m. rugsėjo 18 d. 21:36
Lrytas.lt
Amerikiečių dainininkei Miley Cyrus (31 m.) – teisiniai nemalonumai. Žvaigždė kaltinama nukopijavusi begalės gerbėjų širdis pavergusį ir daugiau nei 850 mln. peržiūrų „YouTube“ turintį hitą „Flowers“ nuo kito garsaus atlikėjo kūrinio.
Daugiau nuotraukų (2)
Kaip skelbia „TMZ“, žvaigždė sulaukė ieškinio dėl autorių teisių pažeidimo ir yra kaltinama neva nukopijavusi populiarią, 2013-aisiais išleistą, atlikėjo Bruno Marso dainą „When I Was Your Man“.
Kaip skelbia minėtas užsienio naujienų portalas, į teismą garsią amerikiečių atlikėją padavė ne Bruno Marsas, o bendrovė „Tempo Music Investments“. Ji tvirtina įžvelgianti didelį abiejų dainų panašumą.
Ieškinyje „Tempo Music“ teigia, kad dainos „Flowers“ melodija, harmonija, akordų eiga bei žodžiai posmuose ir priedainyje yra panašūs į prieš dešimtmetį išleisto Bruno Marso kūrinio.
„Tempo Music“ teigia, kad be Bruno Marso dainos Miley Cyrus nebūtų pasiekusi topų viršunių ir pelniusi už šį kūrinį „Grammy“.
Ieškinyje teigiama, kad Miley Cyrus, jos įrašu kompanija bei prodiuseriai turėjo prieigą prie Bruno Marso dainos ir ją nukopijavo, todėl „Tempo Music“ reikalauja atlyginti žalą bei uždrausti jai ir jos leidybinei kompanijai platinti ir atlikti dainą „Flowers“.
Susiklosčiusios situacijos Miley Cyrus bei jos prodiuseriai užsienio žiniasklaidai kol kas nekomentuoja.
Miley CyrusTeismasDaina
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.