Italijoje mirga sekso skandalas: vedęs ministras kaltinamas meilužei suteikęs prieigą prie valstybės paslapčių (2)

2024 m. rugsėjo 11 d. 11:52
Lrytas.lt
Italijoje didžiulė drama dabar jau buvęs kultūros ministras Gennaro Sangiuliano (62 m.) ir tinklaraštininkė, renginių organizatorė Maria Rosaria Boccia (41 m.) įsivėlė į skandalą.
Daugiau nuotraukų (3)
Užsienio žiniasklaida verda nuo pranešimų, jog vedęs politikas kaltinamas turto grobstymu ir tarnybos paslapčių atskleidimu savo meilužei M.R.Bocciai.
Penktadienį Italijos kultūros ministras pasitraukė iš pareigų po to, kai jo meilužė viešai paskelbė apie naujas pareigas ir galimus santykius su ministru.
M.R.Boccia, save vadinanti mados verslininke, pareiškė, kad buvo paskirta „ministro patarėja svarbių renginių klausimais“.
Kultūros ministerija iš pradžių neigė tokį paskyrimą, tačiau vėliau G.Sangiuliano paaiškino, kad sutiko priimti ją į darbą kaip neapmokamą konsultantę, o paskui persigalvojo dėl interesų konflikto.
„Manau, kad institucijoms ir man pačiam būtina įteikti atsistatydinimo pareiškimą“, – penktadienį premjerui adresuotame laiške teigė G.Sangiuliano, gindamas savo veiklą ir neigdamas, kad pažeidė ministerijos taisykles.
Tik vėliau atviro interviu televizijai metu G.Sangiuliano prisipažino, kad M.R.Boccia buvo jo meilužė. Jis atsiprašė žmonos ir sakė, kad ministras pirmininkas atmetė pirmąjį jo pasiūlymą atsistatydinti.
Pastarosiomis savaitėmis M.R.Boccia savo „Instagram“ paskyrą užpildė nuotraukomis, kuriose ji lydi G.Sangiuliano į įvairius viešus renginius ir atskleidė, kad turėjo prieigą prie ministerijos kabinetų ir dokumentų.
Opozicinės partijos „Žalioji Europa“ lyderis Angelo Bonelli šią savaitę pateikė skundą policijai, ragindamas ištirti ministro galimą piktnaudžiavimą valstybės lėšomis ir konfidencialios informacijos atskleidimą.
Italijos audito teismas taip pat tiria šį atvejį, pranešė jo atstovai. G.Sangiuliano, kuris ne kartą teigė, kad „nė vienas euras“ valstybės pinigų nebuvo išleistas meilužei, reagavo sakydamas, kad tai suteiks jam galimybę išsiaiškinti savo poziciją.
Atsistatydinimo rašte pristatydamas savo pasiekimus, buvęs ministras teigė, kad „jo darbo negalima suteršti dėl apkalbų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.