Aistros dėl Paryžiaus olimpinių žaidynių netyla: patvirtino, kad atidarymo ceremonijoje buvo parodijuota „Paskutinė vakarienė“

2024 m. liepos 31 d. 12:10
Lrytas.lt
Aistros dėl Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos netyla. Itin daug kritikos viešojoje erdvėje sulaukė garsiojo Leonardo da Vinci paveikslo „Paskutinė vakarienė“ fragmentas.
Daugiau nuotraukų (1)
„Drag“ karalienių sukurtas spalvotas pasirodymas kaip reikiant papiktino krikščionių bendruomenę. Kelios katalikų grupės ir Prancūzijos vyskupai reginį griežtai pasmerkė ir teigė, kad Thomo Jolly režisuotas šou priminė patyčias iš krikščionybės.
Sulaukę neigiamų reakcijų organizatoriai po atidarymo ceremonijos atmetė sutapimus su „Paskutinės vakarienės“ fragmentu ir pareiškė, kad tai – nesusipratimas.
Jie tikino, kad T.Jolly neparodijavo šio kūrinio, o tiesiog pagerbė graikų mitologiją ir Dioniso šventę.
Visgi, po kurio laiko pasisakė pasirodyme dalyvavusi „drag“ karalienė, reperis, žinomas kaip Piche iš šou „Drag Race France“.
„Sulaukiau daug palaikymo žinučių ir žmonių, kurie labai džiaugėsi, kad ten buvau ir labai nustebo, kad atidarymo ceremonijoje dalyvavo „drag“ karalienės.
Mums pavyko, kad padarėme tai, ką reikėjo padaryti, kad buvome sąžiningi ir reprezentatyvūs. Menas visada skaldo. Jei jis tarp žmonių nesukelia jokio atgarsio, tai nėra menas.
Nebuvo jokių realių provokacijų, ar dar ko nors, kas būtų tikrai nepadoru. Mes visiškai nesišaipėme iš paveikslo. Pasipiktinimas kilo tik dėl to, kad šį paveikslą imitavo netradicinės seksualinės orientacijos atstovai ir „drag“ karalienės“, – laikėsi nuomonės Piche.
Tokios pačios pozicijos laikėsi ir kita šou dalyvavusi artistė Barbara Butch. Ji pridėjo, kad atidarymo ceremonijos turėjo tik vieną tikslą – žmones suvienyti.
Tiesa, olimpinis komitetas šių kalbų nepatvirtino.
„Akivaizdu, kad niekada nebuvo siekiama parodyti nepagarbos jokiai religinei grupei.
Ceremonija bandyta švęsti bendruomenių toleranciją. Manome, kad šis siekis buvo pasiektas. Jei žmonės įsižeidė, labai atsiprašome“, – komentavo atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.