Holivudo žvaigždės sureagavo į J. Bideno pasitraukimą iš rinkimų: reiškė padėką

2024 m. liepos 22 d. 12:30
Lrytas.lt
Po žinios apie Joe Bideno pasitraukimą iš rinkiminės kampanijos sureagavo garsūs žmonės. Į naujieną garsūs Holivudo aktoriai ir dainininkai reagavo su dideliu dėkingumu ir palengvėjimu.
Daugiau nuotraukų (6)
Tarp aktyvių Demokratų partijos rėmėjų Joe Bideno sprendimas buvo plačiai pagirtas.
Holivudo aktorius Robertas De Niro, atviras Donaldo Trumpo kritikas portalui „The Hill“ sakė, kad jaučia didelę pagarbą, susižavėjimą ir meilę prezidentui už jo sprendimą.
„Išmintingos politikos ir nesavanaudiško patriotizmo aktu Joe Bidenas atsitraukia, kad atvertų kelią kitam demokratui tapti prezidentu... nes nieko nėra svarbiau mūsų šaliai, nei nugalėti Donaldą Trumpą rinkimų urnose,“ – sakė De Niro savo pareiškime.
„Su pagarba, susižavėjimu ir meile, ačiū, pone Prezidente!“, – pridūrė jis.
Dainininkė ir dainų autorė Barbra Streisand platformoje „X“ taip pat skyrė gražius žodžius prezidentui nusprendusiam pasitraukti iš pareigų ir teigė, kad turime būti dėkingi už jo pastangas ginti mūsų demokratiją.
Pokštų laidos vedėjas ir komikas Jon Stewart, anksčiau kritikavęs J.Bideno nenorą svarstyti apie pasitraukimą, sureagavo vienu žodžiu: „Legenda.“
Dokumentinių filmų kūrėjas Ken Burns teigė, kad prezidentas bus prisimintas kaip vienas iš didžiųjų.
„Istorija pripažįsta veiksmus, kurie yra didesni už patį save... Joe Bidenas išvedė šalį iš pražūtingo savo pirmtako laikotarpio ir tyliai darė gerus darbus visiems amerikiečiams, tiek raudonųjų, tiek mėlynųjų valstijų gyventojams. Jo pasiekimai, įstatymų leidybos srityje, prilygsta LBJ ir FDR. Joe, negaliu įsivaizduoti, kur būtume be tavo nesavanaudiško tarnavimo,“ – rašė jis platformoje „X“.
Gegužę J.Bideną Ovaliajame kabinete aplankęs „Žvaigždžių karų“ aktorius Markas Hamillas padėkojo jam ir pasakė, kad jis pasiekė tiek daug, kiek per visą mūsų gyvenimą nėra pasiekęs nė vienas prezidentas ir po ketverių melo, nusikaltimų, skandalų ir chaoso metų sugrąžino į prezidento postą sąžiningumą, orumą ir principingumą.
Komikė Kathy Griffin, kuri sulaukė grasinimų mirtimi už savo kritiką Donaldui Trumpui, parašė: „Darykime istoriją!!!! Pagaliau“.
„Star Trek“ aktorius George Takei J.Bideną pavadino padoriu, garbingu žmogumi, labai sėkmingu prezidentu ir patriotu bei paragino žmones susivienyti už K.Harris, kad nugalėti Trumpą.
„Pod Save America“ vedėjas Jonas Favreau, kuris neseniai kritikavo J.Bideną už pasilikimą rinkimuose, sekmadienį pagyrė jo sprendimą kaip drąsų ir nesavanaudišką aktą.
Aktorė Jamie Lee Curtis sakė, kad ji visapusiškai palaiko J.Bideno sprendimą ir remia K.Harris kandidatūrą.
„Ji yra patikima ir patikrinta, ji yra arši moterų teisių ir spalvotųjų žmonių gynėja. 
Jos žinutė yra apie viltį ir vienybę Amerikai šiuo didelio nacionalinio susiskaldymo metu“, – instagrame rašė ji.
 
Joe Bidenaspasitraukimasgarsenybės
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.