„San Francisko raganos“ žvaigždė Sh. Doherty kurį laiką ruošėsi mirčiai: įnoriai dėl pelenų kėlė šiurpą

2024 m. liepos 14 d. 18:27
Lrytas.lt
Sekmadienį kino pasaulį apskriejo liūdna žinia apie serialų „San Francisko raganos“ bei „Beverly Hills, 90210“ žvaigždės Shannen Doherty mirtį. 53-ejų aktorė pralaimėjo kovą su ne vienerius metus ją alinusiu 4 stadijos krūties vėžiu.
Daugiau nuotraukų (5)
Balandžio pradžipje aktorė pranešė atsikratanti vis daugiau daiktų tam, kad palengvinti dalią po mirties savo mamai Rose.
„Šiuo metu prioritetas yra mama. Žinau, kaip jai bus sunku, jeigu mirsiu pirmiau jos, todėl noriu padaryti, ką galiu, kad jai būtų lengviau. Nenoriu, kad jai tektų spręsti labai daug klausimų. Nenoriu, kad jai tektų sukti galvą dėl keturių sandėliukų su baldais“, – prieš tris mėnesius savo tinklalaidėje „Let‘s Be Clear“ kalbėjo garsi moteris.
Per visą gyvenimą aktorė buvo užkaupusi begalę vertingų daiktų, kuriuos ketino atiduoti labdarai ar parduoti.
Ji taip pat buvo sudėliojusi tikslų planą, kuriame aprašė, kaip norėtų būti palaidota. Prieš pusmetį į savo tinklalaidę ji pasikvietė artimą bičiulį Chrisą Cortazzo su kuriuo kalbėjosi apie jos laidotuves.
Sh. Doherty teigė, kad į jos pagerbimą atvyks begalė žmonių ir pabrėžė, kad jų tarpe bus tokių asmenų, kurių ji nenorėtų matyti.
„Nenoriu, kad jie ten būtų, nes jų pasirodymo priežastys nebūtinai bus pačios geriausios“, – sakė ji ir paminėjo kelis žmones, kurie, kaip ji pati galvoja, jos nemėgsta.
Žinoma moteris teigė neabejojanti, kad daugelis ten pasirodys tik iš mandagumo. Ji taip pat nenorėjo, kad susirinkusieji lietų sielvartą, tad paprašė artimųjų jos atsisveikinimą padaryti kuo paprastesnį.
Sh.Doherty išreiškė norą būti kremuojama, o dėl pelenų turėjo keistą norą.
„Noriu būti sumaišyta su savo šuns ir tėčio pelenais“, – tinklalaidėje kalbėjo ji.
Dalį likusių pelenų ji paprašė bičiulio sudėti į papuošalą, o ką daryti su kita likusia dalimi teigė dar nenusprendusi.
Aktorė pastaruosius kelerius metus kovojo su 4 stadijos krūties vėžiu. Pirmą kartą jai krūties vėžys buvo diagnozuotas 2015 m. Po dvejų metų jai pasireiškė remisija, o 2020 m. vėžys grįžo.
Pastaraisiais metais jis išplito ir į smegenis. Sh.Doherty socialiniuose tinkluose aktyviai dalinosi savo kova su klastinga liga. Ji teigė jaučianti atsakomybę sugriauti klaidingą nuomonę apie vėžį.
„Noriu šviesti žmones ir leisti jiems suprasti, kad žmonės, sergantys 4 stadijos vėžiu, yra labai gyvi ir labai aktyvūs“, – prieš keletą metų kalbėjo ji.
Aktorė Sh.Doherty išgarsėjo praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje, kai filmavosi seriale „Beverli Hilsas, 90210“.
Jau tuomet ji susidūrė su vėžiu, bet tik ekrane: pagal scenarijų jos herojei Brendai buvo aptiktas krūties auglys. Tuomet aktorė negailėjo liaupsių prodiuseriui už tai, kad jis išdrįso prabilti šia tema seriale, skirtame jaunimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.