Blaivybės gimtadienį švenčiantis Eminemas prakalbo apie perdozavimo atvejį: „Vos nemiriau“

2024 m. birželio 17 d. 16:23
Lrytas.lt
Garsus amerikiečių reperis Eminemas (51 m.) mini svarbią progą – socialiniuose tinkluose jis pasidalijo švenčiantis blaivybės gimtadienį.
Daugiau nuotraukų (2)
Atlikėjas, kurio tikrasis vardas yra Maršalas Briusas Metersas, Instagrame pasidalijo nuotrauka, kurioje jis rankoje laiko blaivybės žetoną.
Ant jo buvo išgraviruotas skaičius 16 ir ratu užrašyti žodžiai „Vienybė“, „Tarnystė“ ir „Atsigavimas“.
Nuotrauką jis įkėlė be jokio prierašo.
Netrukus po įrašu pasipylė gerbėjų sveikinimai, pranešė britų portalas Mirror.com.
„Sveikinu ir dėkoju už pasidalijimą, jis ypač svarbus tiems, kurie bando įveikti pirmąją blaivybės dieną“, – rašė vienas gerbėjas.
„Jūs davėte mums pažadą ir jį ištesėjote. Taip jumis didžiuojuosi“, – pridūrė kitas.
„Sveikiname! Mes stebėjome, kaip tu augai ir matyti šią tavo versiją yra pats nuostabiausias dalykas“, – gražių žodžių negailėjo gerbėjas.
Dar vienas žmogus atskleidė, kad Eminemo muzika jį motyvavo išlikti blaiviam.
„Tu padėjai man išlikti blaiviam – toks esu jau 14 metų. Pirmaisiais metais man labai padėjo tavo muzika. Sveikinu su 16 metų blaivybės“, – dalijosi Eminemo klausytojas.
Įrašą komentavo ir pasaulinio lygio žvaigždės – atlikėjas Johnas Mayeris, dainininkė Michelle Visage ir nuomonės formuotoja Jo Frost.
Anksčiau Eminemas yra kalbėjęs apie savo kovą su priklausomybe nuo receptinių skausmą malšinančių vaistų.
2007 m. išgėręs didžiulę metadono dozę atlikėjas patyrė perdozavimą, nuo kurio vos nenumirė ir baiminosi, kad jam buvo pažeistos smegenys.
Dalyvaudamas savo vadybininko Paulo Rosenbergo tinklalaidėje 2022 m., jis pripažino, kad po šio incidento prireikė daug laiko, kol smegenys vėl pradėjo veikti.
Jis pridėjo, kad dėl priklausomybės nuo skausmą malšinančių vaistų, turėjo didelį antsvorį, nes tuo metu blogai maitinosi.
„Vikodino ir valiumo, kuriuos vartojau daugelį metų, danga palieka skylę skrandyje. Taigi, kad išvengčiau skrandžio skausmų, nuolat valgydavau – ir valgydavau blogai“, – pasakojo atlikėjas.
Baigęs gydymą reabilitacijos klinikoje, Eminemas pradėjo keisti savo gyvenimo būdą ir ėmė bėgioti. Treniruočių dėka reperis per dieną ant bėgimo takelio nubėgdavo po beveik 30 kilometrų.
„Kai pradėjau bėgioti man tai suteikė natūralaus endorfinų antplūdžio, taip pat padėjo miegoti. Tai buvo tobulas sprendimas“, – aiškino jis.
Taip pat Eminemas prisiminė ir atvejį, kai beveik mirtinai perdozavo. Jis atvirai prisipažino, kad muzika išgelbėjo jo gyvybę.
„Tikriausiai šį vakarą čia neturėčiau būti dėl kelių priežasčių. 2007 m. vos nemiriau nuo perdozavimo, o tai iš tiesų sumauta“, – pareiškė reperis.
Eminemasperdozavimasblaivybė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.