Atviroje fotosesijoje įsiamžinusi Celine Dion prakalbo apie ją kankinančią ligą: tikisi „stebuklingo“ vaisto

Po ilgo laiko kanadiečių dainininkė Celine Dion (56 m.) prabilo gyvenimą su reta neurologine liga – sustingusio žmogaus sindromu. Atvirame interviu atlikėja stengėsi išlikti pozityvi sakydama, kad niekas jos nesustabdys.

Atviroje fotosesijoje įsiamžinusi Celine Dion prakalbo apie ją kankinančią ligą: tikisi „stebuklingo“ vaisto.<br>Lrytas.lt koliažas.
Atviroje fotosesijoje įsiamžinusi Celine Dion prakalbo apie ją kankinančią ligą: tikisi „stebuklingo“ vaisto.<br>Lrytas.lt koliažas.
Celine Dion. <br>MPI04/Capital Pictures / scanpix nuotr.
Celine Dion. <br>MPI04/Capital Pictures / scanpix nuotr.
Celine Dion. <br>AFP / scanpix nuotr.
Celine Dion. <br>AFP / scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 30, 2024, 9:19 AM

Pirmadienį „Vogue France“ pasirodžiusiame interviu dainininkė sakė, kad šiuo metu jaučiasi gerai, tačiau liga reikalauja daug darbo su savimi.

„Grammy“ laureatė pripažino, ir kad tikisi „stebuklingo“ vaisto nuo šios ligos. Nors dabartinė C.Dion būklė paveikė jos dainavimą ir kasdienį gyvenimą, atlikėja atskleidė, kad stengiasi susitaikyti su situacija.

Kaip yra skelbęs portalas lrytas.lt, sustingusio žmogaus sindromas yra reta liga, kuria sergantys galiausiai tampa žmonėmis statulomis, nes palaipsniui kūnas sustingsta, ir nebegalima vaikščioti ar kalbėti.

Taip pat šiai ligai būdingas padidėjęs jautrumas tokiems dirgikliams kaip garsas, šviesa ir emocinis sutrikimas, galintis sukelti raumenų spazmus.

Apie šią diagnozę C.Dion paskelbė dar 2022 m. gruodį. Tuomet ji pridėjo, kad nutraukia profesinę veiklą ir nori susitelkti į savo sveikatą. Nuo to laiko ji nustojo koncertuoti gyvai.

Dirba daug ir sunkiai

Balandžio pabaigoje pasirodžiusio interviu metu dainininkė atskleidė, kad penkias dienas per savaitę skiria sporto, fizinei ir vokalinei terapijai.

„Dirbu su savo kojų, rankų pirštais, keliais, blauzdomis, dainavimu, balsu. Dabar turiu išmokti gyventi su liga ir nustoti abejoti savimi.

Iš pradžių savęs klausdavau: Kodėl aš? Kaip tai atsitiko? Ką aš padariau? Ar tai mano kaltė?

Tačiau dabar požiūris pasikeitė. Gyvenimas neduoda atsakymų – reikia tiesiog gyventi.

Priežastis, kodėl susirgau nėra nustatyta, todėl, manau, kad turiu du pasirinkimus. Arba treniruojuosi ir labai sunkiai dirbu, arba pasiduodu ir viskas baigsis, liksiu namuose, klausysiu savo dainų, stovėsiu prieš veidrodį ir dainuosiu sau.

Pasirinkau dirbti visu kūnu ir siela, nuo galvos iki kojų. Noriu būti geriausia, kokia tik galiu būti. Mano tikslas – vėl pamatyti Eifelio bokštą“, – širdį liejo C.Dion.

Atlikėjos teigimu, kol kas labiausiai jai padėjo artimiausių žmonių ir gerbėjų meilė bei aukščiausio lygio medicininė priežiūra.

„Ne visi šį sindromą turintys žmonės turi galimybę naudotis gerų gydytojų paslaugomis ir geru gydymu. Aš tas priemones turiu ir tai yra dovana.

Dėl šios priežasties jaučiuosi dar stipresnė ir žinau, kad niekas manęs nesustabdys“, – pozityvumą išlaikė dainininkė.

Nors kol kas C.Dion negali prižadėti, kad grįš į sceną, tokios galimybės ji neatmetė.

„Aš negaliu jums pasakyti, kad, taip, po keturių mėnesių surengsiu koncertinį turą. Tai padiktuos mano kūnas.

Kita vertus, nenoriu tiesiog laukti. Sunku tiesiog stumti dieną po dienos. Kiekvieną dieną labai daug dirbu ir vis žinau, kad kita diena bus dar sunkesnė.

Bet keli dalykai niekada nesibaigs – tai valia, tai aistra, tai svajonė, tai ryžtas“, – apibendrino pasaulinio garso žvaigždė.

Duodama interviu C.Dion pozavo ir prancūziško „Vouge“ viršeliui.

Ant viršelio atlikėja pasirodė be liemenėlis – juodai baltoje nuotraukoje ji vilkėjo atvirus baltus marškinėlius ir šortus. Taip pat ji pozavo ant taburetės vilkėdama rudą suknelę ir lietpaltį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.