Šių metų Eurovizijoje bus švenčiamas grupės ABBA jubiliejus: ruošia staigmeną

Šiemet sukanka 50 metų, kai 1974 m. legendinė švedų grupė ABBA su daina „Waterloo“ laimėjo Eurovizijos dainų konkursą. Prabilta, jog yra vilčių, kad grupė kaip nors prisidės prie šio įvykio paminėjimo.

Šių metų Eurovizijoje bus švenčiamas grupės ABBA jubiliejus: ruošia staigmeną.<br>Lrytas.lt koliažas.
Šių metų Eurovizijoje bus švenčiamas grupės ABBA jubiliejus: ruošia staigmeną.<br>Lrytas.lt koliažas.
ABBA.<br>AFP / scanpix nuotr.
ABBA.<br>AFP / scanpix nuotr.
ABBA.<br>AP / scanpix nuotr.
ABBA.<br>AP / scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 11, 2024, 7:05 PM

2024-sias konkurse švęsti penkiasdešimtąsias ABBA pergalės metines planuojama net ir be kultinės grupės.

73-erių Agnetha Fältskog, 78-erių Björnas Ulvaeusas, 77-erių Benny Anderssonas ir 78-erių Anni-Frid Lyngstad pergalę išplėšė 1974 m., kuriame Euroviziją laimėjo su hitu „Waterloo“.

Praėjusiais metais Loreen su daina „Tattoo“ konkursą laimėjo antrą kartą, o tai reiškia, kad 2024 m. konkursas vėl vyks Švedijoje.

Šou vyks Malmėje, gegužės mėnesį, o didysis finalas bus transliuojamas gegužės 11 d., šeštadienį.

Nuo tada, kai Loreen laimėjo konkursą, buvo vilčių, kad per ceremoniją pasirodys ABBA, nes ši data sutampa su grupės pergalės 50-mečio jubiliejumi.

Dabar pasirodė informacija, kad grupė renginyje sudalyvaus, tačiau neįprastu būdu, pranešė britų portalas Mirror.com.

Tikimasi, kad vietoj tikrosios grupės į ceremoniją bus įtrauktos holografinės projekcijos, naudotos kuriant kultinį Londono ABBA „Voyage“ šou. Taip pat siūloma, kad vietoj grupės galėtų būti pakviestos įvairios popžvaigždės, kurios dainuotų ABBA hitus.

„Praėjo 50 metų nuo tada, kai ABBA su „Waterloo“ laimėjo Braitone, ir kai konkursas grįš į Švediją, jie bus labai pagerbti.

Grupė aiškiai pareiškė, kad nėra suinteresuota dar kartą koncertuoti, tačiau ABBA muzika bus pagrindinė renginio dalis, o po visų pasirodymų dalis laiko bus skirta jiems.

Dalį „ABBA Voyage“ šou perkelti į Švediją tikrai sunku, nes technika yra labai brangi ir sudėtinga. Organizatoriai vis dar svarsto ar tai būtų įmanoma, tačiau kitu atveju vietoj projekcijos ABBA muziką dainuos atrinktos žvaigždės, greičiausiai visos iš Švedijos. Tai bus įsimintina akimirka“, – portalui TheSun.com sakė šaltinis.

„Visi papildomi 2024 m. Eurovizijos dainų konkurso pasirodymai bus atskleisti per artimiausias savaites“, – pridėjo Eurovizijos atstovas spaudai.

Ši žinia pasirodė praėjus beveik metams po to, kai patys ABBA nariai atmetė mintį pasirodyti šių metų ceremonijoje.

Praėjusių metų gegužę kalbėdami su BBC žurnalistais, B.Ulvaeusas ir B.Anderssonas įnirtingai neigė, kad dalyvaus 2024 m. Eurovizijoje.

„Aš nenoriu, o jei nenoriu aš, nenorės ir kiti. Visiems keturiems mums galioja tas pats – jei kas nors pasako ne – tai yra ne“, – tuomet dėstė B.Anderssonas.

„Mes galime švęsti ABBA 50 metų jubiliejų ir be mūsų pasirodymo scenoje“, – pridėjo B.Ulvaeusas galbūt užsimindamas, kad jie svarstė galimybę konkurse pasirodyti virtualiai.

Spektaklis-koncertas „ABBA Voyage“ Londone yra rodomas nuo 2022 m. gegužės. Iš pradžių planuota, kad šou baigsis 2024 m. lapkritį, tačiau dėl didžiulės paklausos pasirodymas buvo pratęstas iki 2025 m. sausio mėn. ir, kaip pranešama, pabaigos data gali būti vėl perkelta į 2026 m.

Spektaklyje muziką groja gyva grupė, o scenoje pasirodo ABBA hologramos. Tikri ir suprojektuoti atlikėjai kartu atlieka švedų grupės hitus, o specialiai pastatytame stadione rengiami septyni pasirodymai per savaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.