Mirė garsus rusų mados dizaineris Viačeslavas Zaicevas

Eidamas 86-uosius metus, mirė garsus rusų mados dizaineris Viačeslavas Zaicevas. Tai sekmadienio vakarą pranešė Rusijos meno akademija, kuria remiasi agentūra TASS. Dizaineris mirė po ilgos, tačiau neįvardijamos ligos.

Mirė garsus rusų mados dizaineris Viačeslavas Zaicevas.<br>Scanpix/AP nuotr.
Mirė garsus rusų mados dizaineris Viačeslavas Zaicevas.<br>Scanpix/AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2023, 10:42 AM, atnaujinta May 1, 2023, 10:43 AM

V. Zaicevas buvo reikšmingiausias dešimtojo dešimtmečio rusų mados kūrėjas ir dizaineris. Jis buvo vadinamas „Raudonuoju Dioru“.

V. Zaicevas savo karjerą pradėjo septintojo dešimtmečio pradžioje, kurdamas drabužių eskizus darbininkams, tačiau sovietinės institucijos dėl ryškių spalvų juos atmetė. Bet į jo darbą dėmesį atkreipė žurnalas „Paris Match“, parašęs apie jį straipsnį.

Vėliau dizaineris kūrė naujas kolekcijas, kurios padėjo jam pelnyti reputaciją ir konservatyviuose Sovietų Sąjungos sluoksniuose. Po tolesnės sėkmes, kai sukūrė eskizus 1980 m. Maskvos olimpiadoje dalyvaujantiems sovietų olimpiečiams, V. Zaicevas įsteigė sovietinius mados namus.

Dar vėliau jis persikėlė į Paryžių ir, be kita ko, buvo paskelbtas Prancūzijos sostinės garbės piliečiu. 1988-aisiais jis tapo Maskvos mados namų direktoriumi, o 2019 m. vadovavimą perleido sūnui Jegorui. Be rūbų V. Zaicevas kūrė ir kvepalus bei muilus. Jo kūryba taip pat apėmė filmų ir teatro kostiumus, taip pat kostiumus garsiems dailiojo čiuožimo atstovams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.