Grupės „Maneskin“ nariai atvirai prabilo apie savo seksualinę orientaciją ir skandalą dėl narkotikų

2021 metų „Eurovizijos“ dainų konkurso nugalėtojai italai „Maneskin“ ir toliau kopia į šlovės olimpą. Rokerių ketvertas tęsia gastroles po pasaulį, visai neseniai MTV muzikos apdovanojimuose laimėjo geriausio Italijos atlikėjo prizą, o vos prieš kelias dienas išleido naują albumą „Rush!“.

Grupės „Måneskin“ nariai.<br> Scanpix/ AP nuotr.
Grupės „Måneskin“ nariai.<br> Scanpix/ AP nuotr.
Grupės „Måneskin“ nariai.<br> Scanpix/SIPA nuotr.
Grupės „Måneskin“ nariai.<br> Scanpix/SIPA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 29, 2023, 6:41 PM

Tačiau grupės nariai atviri – iki pergalės „Eurovizijoje“ niekas netikėjo jų kuriama muzika ir idėja, kad itališkas rokas gali būti populiarus. Nors pasaulinė šlovė juos užklupo netikėtai, grupės vokalistas Damianas Davidas (24 m.) teigia, kad atlikėjai dėl to dirbo itin daug.

„Metai iki Eurovizijos mums buvo išties labai sunkūs. Daug kas bandė mus atkalbėti nuo itališko roko kūrimo bei dalyvavimo šiame dainų konkurse. Niekas mumis netikėjo, išskyrus mus pačius“, – sakė jis.

Šiandien bilietai į „Maneskin“ koncertus iššluojami akimirksniu, tačiau jie puikiai prisimena laikus, kai tekdavo groti gatvėse, rinkti pinigus iš praeivių, o didžiausia scena, kurioje koncertuodavo, būdavo mokyklos salė.

„Mes su Thomu ir Damianu kartu mokėmės toje pačioje mokykloje. Jau tada mėginome groti kartu, nors ir buvome apgailėtini“, – juokaudama sakė bosistė Victoria De Angelis (22 m.) ir teigė, kad grupė susiformavo 2016 metais, kai šie mokėsi licėjuje.

Netrukus prie jų prisijungė ir būgnininkas Ethanas Torchio (22 m.), kurį atlikėjai surado parašę skelbimą feisbuke. Grupės pavadinimas kilo iš daniško žodžio, kurio reikšmė – mėnulio šviesa. Šiandien jie turi milijonus gerbėjų, kuriuos koncertų metų stebina ne tik savo muzika, bet ir išskirtiniu stiliumi. Grupės nariai atviri – neretai dėl to tenka sulaukti ir piktų komentarų, kuriuose piktinamasi, jog pasirodymų metu grupės nariai naudoja makiažą ar dėvi aukštakulnius.

„Žinoma, mes turime daugybę gerbėjų, kurie mus labai palaiko. Tačiau dažnai tenka susilaukti neigiamų komentarų dėl to, kaip mes atrodome. Pavyzdžiui, Italija yra labai konservatyvi šalis ir dažnai jos gyventojus trikdo faktas, kad vyras, būdamas heteroseksualus, gali naudoti makiažą ar nešioti aukštakulnius“, – sakė Victoria. – Pamenu, dar mokykloje pradėjau groti elektrine gitara ir staiga visi pradėjo klausinėti, ar nesu lesbietė, nes tai, ką darau, neva yra nemoteriška“.

Rokerių ketvertas neslepia – klausimų apie seksualinę orientaciją jie susilaukia dažnai, todėl visus patikina, kad grupės lyderis Damianas bei gitaristas Thomas Raggi (22 m.) yra heteroseksualūs, bosistė Victoria – biseksuali, o Ethanas – „seksualiai laisvas“. Tačiau, anot Victorios, ją nuo mažens erzindavo stereotipai, todėl dar vaikystėje ji rengėsi berniukiškai, kirpdavo plaukus trumpai bei nedėvėdavo sijonų.

„Kai mes koncertuodavome mokyklos renginiuose ar vakarėliuose, visi žiūrėdavo į mus kaip į keistuolius. Tačiau tai suteikė mums dar daugiau motyvacijos užčiaupti šiuos siauro mąstymo žmones“, – sakė Victoria.

Grupė prisimena ir 2021 metais Eurovizijoje įvykusį skandalą, kuomet iškart po konkurso Europos spaudoje ėmė mirgėti antraštės esą grupės vokalistas Damianas tiesioginio eterio metu buvo apsvaigęs ne tik nuo alkoholio, bet ir kokaino. Tąkart jam savanoriškai buvo atliktas narkotikų testas, kuris išsklaidė visas abejones. Kaip juokauja Davidas, neigiami testo rezultatai dar ir dabar priklijuoti ant jo namų šaldytuvo.

„Tuo metu, kai buvome apkaltinti nebūtais dalykais, mes iš tiesų nusiminėme. Kvaila suteršti pergalę tokiomis kalbomis. Žmonių požiūris į mus yra labai klaidingas. Jie mano, kad mūsų gyvenimo būdas toks pat, kaip roko grupės „Sex Pistols“, tačiau taip nėra. Mes puikiai žinome, kokia yra narkotikų rizika ir jų poveikis organizmui. Aš net nebevartoju alkoholio“, – sakė grupės jis.

Davidui pritarė ir Victoria: „Pats roko muzikos konceptas nebėra toks, kokį įsivaizduoja visuomenė. Mums tai yra primestų taisyklių ignoravimas ir buvimas savimi. Tai nėra apie seksą, narkotikus ir rokenrolą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.