Smūgis princui Harry: per Elizabeth II laidotuves jam uždrausta vilkėti karinę uniformą, o skandalingajam Andrew padaryta išimtis

Per Elizabeth II budėjimo ceremoniją princui Harry uždrausta vilkėti karinę uniformą, tačiau skandalais pagarsėjusiam princui Andrew padaryta išimtis, rašoma independent.com. 

 Meghan Markle, princas Harry ir princas Andrew.<br> Scanpix nuotr.
 Meghan Markle, princas Harry ir princas Andrew.<br> Scanpix nuotr.
 Princas Harry.<br> Scanpix nuotr.
 Princas Harry.<br> Scanpix nuotr.
 Princas Andrew.<br> Zeus/scanpix nuotr.
 Princas Andrew.<br> Zeus/scanpix nuotr.
 Harry ir Meghan Markle.<br> AFP/scanpix nuotr.
 Harry ir Meghan Markle.<br> AFP/scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 13, 2022, 12:21 PM, atnaujinta Sep 13, 2022, 2:17 PM

Karalienės sūnus, princas Andrew karinę uniformą galės dėvėti kaip „ypatingą pagarbos karalienei ženklą“.

Sasekso hercogas Harry, kuris yra buvęs fronto linijose ir tarnavo Afganistane, oficialiuose renginiuose, įskaitant karalienės valstybines laidotuves, privalės vilkėti civiliais drabužiais.

Karinę uniformą gali vilkėti asmenys, kurie tarnauja karališkajai šeimai – tiek Harry, tiek Andrew nebeturi karališkųjų titulų. 

Tai, kad Andrew galės vilkėti karinę uniformą, Harry turėtų būti didelis smūgis į paširdžius. Princas Harry visuomet didžiavosi praleistu dešimtmečiu kariuomenėje ir nuliūdo, kai po pasitraukimo iš karališkosios šeimos, karalienė atėmė iš jo garbingus karinius titulus, įskaitant Karališkųjų jūrų pėstininkų generolo-kapitono titulą.

Artimas Meghan Markle draugas ir karališkasis žurnalistas Omidas Scobie pirmadienį pareiškė, kad Harry bus uždrausta per ceremoniją vilkėti karinę aprangą.

„Suprantu, kad, skirtingai nei princas Andrew, princui Harry NEGALIMA dėvėti uniformos paskutiniame budėjime Vestminsterio salėje.

Be jokios abejonės, tai didžiulis smūgis Sasekso hercogui, kuris kariuomenėje tarnavo 10 metų ir kalbėjo, kad karalienė yra jo „vyriausia vadė“, – „Twitter“ rašė Omidas.

Apie savo pasitraukimą iš karališkųjų pareigų princas Harry paskelbė 2020-aisiais.

2022-ųjų pradžioje oficialiame puslapyje karališkoji šeima pranešė, kad skandaluose skęstančiam princui Andrew nuspręsta panaikinti visus turimus karinius garbės ir labdarų organizacijų titulus.

Šią naujieną Bakingamo rūmai paskelbė po to, kai teismas nusprendė, jog netrukus bus pradėta byla dėl seksualinės prievartos. Elizabeth II sūnų apkaltino amerikietė Virginija Giuffre. V. Giuffre tvirtino, jog finansininkas Jeffrey Epsteinas vertė ją lytiškai santykiauti su savo turtingais ir įtakingais pažįstamais, įskaitant Andrew. Pastarasis tokius kaltinimus kategoriškai neigė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.