Kim Kardashian kurs dokumentinį filmą apie armėnų genocidą

Amerikos televizijos realybės šou žvaigždė Kim Kardashian ir jos šeima trečiadienį išskrido į Armėniją, o per pirmąją savo kelionę į tą šalį ji ketina atiduoti pagarbą savo armėniškoms šaknims.

K.Kardashian su vyru ir dukra atskrido į Armėnijos sostinę Jerevaną kurti dokumentinio filmo.<br>ViDA Press nuotr.
K.Kardashian su vyru ir dukra atskrido į Armėnijos sostinę Jerevaną kurti dokumentinio filmo.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 9, 2015, 1:33 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 5:38 AM

K.Kardashian atskrido į Armėnijos sostinę Jerevaną kurti dokumentinio filmo. Kaip pranešama, kartu su ja atkeliavo jos vyras reperis Kanye Westas ir jųdviejų 21 mėnesio dukrelė.

Vienas vietos naujienų portalas tiesiogiai transliavo vaizdą, kaip K.Kardashian, vilkinti ilgą baltą lietpaltį, atvyko su viena savo seserimi į Jerevano oro uostą, kur buvo imtasi griežtų saugumo priemonių. Kanye Westo toje transliacijoje nesimatė.

K.Kardashian protėviai iš tėvo pusės persikėlė gyventi į Ameriką, o per šią kelionę garsenybė siekia atkreipti dėmesį į genocido, vykdyto prieš jos tautiečius per Pirmąjį pasaulinį karą, aukas.

„Kim Kardashian, jos dukra, vyras ir seserys nori aplankyti Armėniją, kad pagerbtų armėnų genocido aukas“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas iš šios kelionės organizatorių.

Armėnija ruošiasi minėti genocido 100-ąsias metines balandžio 24 dieną.

Per aštuonias dienas truksiančią kelionę K.Kardashian planuoja surinkti medžiagos dokumentiniam filmui apie tas masines žudynes nurodė kelionės organizatorius.

Ji aplankys memorialą genocido aukoms Jerevane, taip pat Armėnijos nacionalinį archyvą, kur susipažins su dokumentais, susijusiais su jos protėviais. Vėliau K.Kardashian išvyks į provincijos miestą Giumri, kuriame gyvena tolimi jos giminaičiai.

Armėnai tvirtina, kad 1,5 mln. jų tautiečių buvo išžudyti 1915–1917 metais, byrant Osmanų imperijai. Ši tauta jau seniai siekia, kad tos žudynės būtų tarptautiniu mastu pripažintos genocidu.

Osmanų imperijos paveldėtoja Turkija atmeta tuos kaltinimus, argumentuodama, kad 300–500 tūkst. armėnų ir ne mažiau turkų žuvo per civilinius neramumus, kai armėnai sukilo prieš savo valdytojus ir susivienijo su įsiveržusiomis Rusijos pajėgomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.