Šeštadienio rytais „Lietuvos ryto“ televizijos žiūrovus žadina nauja kulinarinė laida „Skanus gyvenimas“, kurioje žinoma kulinarė, receptų knygų autorė ir tinklaraštininkė Ilona Juciūtė pas save į svečius pasikviečia įdomius Lietuvos žmones, kurie vertina gerą maistą bei jaukius pokalbius. Šįkart jos laukia susitikimas su buvusiu radijo stoties „M-1“ laidų vedėju Gintu Vaičikausku. Visai neseniai vyras atšventė savo 40-metį ir nors sukaktis graži, jis pats atvirauja su baime įžengęs į naują gyvenimo dešimtį.
„Man tai buvo baisus skaičius, buvo baisu jo laukti. Atrodė, kad iki 40-ies dar gali juokauti, apsimesti, kad viskas tave stebina. Bet tas 40 gąsdino, kai pats jaučiuosi duok dieve 26-erių. Kartu šią sukaktį lydėjo ir daug darbinių pasikeitimų, tai jeigu 40-metį įsivaizduoji, jog turėtum plaukioti Italijoje su jachta, turėti trečią žmoną ar būrį aplink tave šokančių panų, kol pats vaikštai su prosecco rankose, tai iš tiesų esi 40 metų bičas, kuris nieko neveikia ir tik į Instagram „storiukus“ daro, – laidoje atvirai šnekės žinomas vyras.
Prie Ginto kritiško savęs vertinimo prisidėjo ir esminis pokytis karjeroje – po 20 metų, praleistų radijo stotyje „M-1“, jam teko palikti šį darbą, iš jo išeinant, kaip pats diplomatiškai įvardina – ne savo noru. Apmaudu ir dėl to, kad praėjus metams po išėjimo, Gintui teko susitaikyti su nauja realybe – per šį laiką nesulaukiant jokio kitų radijo stočių susidomėjimo.
„Praėjo metai laiko, o jokio kito darbo pasiūlymo negavau. Aš 20 metų atidirbau radijuje ir mano pati didžiausia klaida buvo, kad aš niekada nesugebėjau to radijo atsieti nuo savęs. Konkrečiai šitą radiją aš buvau įsimylėjęs nuo pat vaikystės, man jis buvo vienintelis Lietuvoje, kuris domino. Ir kai tu atsiduri tame radijuje, kai jame praleidi 20 metų, kai pereini daug dalykų, o paskutinius šešerius-septynerius metus dar užimi vadovaujančias pareigas, ištinka sukrėtimas, kuomet vieną dieną tiesiog tai ima ir baigiasi“, – tikina laidos herojus.
Išlikdamas itin atviru, Gintas pripažįsta iki šiol nesurandantis vieno atsakymo, kodėl taip ir neatsidūrė jokio kito radijo eteryje. Iš vienos pusės jis supranta, kad sunku savo vardą, veidą bei balsą atsieti nuo „M-1“, tačiau iš kitos – vyras sako pagalvojantis ir apie skaudesnį paaiškinimą, griaunantį 20 metų įdirbio prasmę.
„Atsakymai yra galimi du: vienas, kuriuo aš nelabai noriu tikėti, bet jis gali būti teisingas, kad aš tik įsivaizdavau, kad kažką suprantu apie radiją ir kad esu radijui įdomus, bet galimai tai nėra tiesa ir tai buvo tik mano įsivaizdavimas, nes kažkokių sėkmingų atsitiktinumų dėka prasilaikiau 20 metų, o kai tam radijui manęs nebereikėjo, paaiškėjo, kad galbūt išvis jokiam radijui manęs ir nereikia. Kitas galimas atsakymas yra linksmesnis, kuriame randu sau paguodos. Mes „M-1“ stotyje turėjom labai gerą laiką, puikią kompaniją, buvom visi jauni, pasiutę, neskaičiavom nei laiko, nei savęs, nes tai buvo mūsų gyvenimas. Gintas buvo lygu „M-1“, ir kitam radijui staiga pasiimti žmogų, kuris labai asocijuojasi su jo konkurentu – nėra tikslinga. Galvojau, kad gal reikia duot laiko atvėst, bet kai praėjo visi metai ir niekas nepaskambino, pradedu tikėti pirmąją atsakymo versija“, – pripažįsta Gintas.
Žinomas vyras neslepia ir to, kad savo gyvenimo neįsivaizdavęs be radijo, šiandien vis dar nežino, kur kitur norėtų būti. Visgi, jam puikiai sekasi save realizuoti ir kitose medijose: su kolegomis Gintas kuria tinklalaidę „Radijo Ranča“, o socialiniuose tinkluose dalinasi šmaikščiais įrašais apie gyvenimiškas situacijas ar vyrų bei moterų santykius.
„Jeigu tu gyveni su žmogumi, tu matai, kaip jisai elgiasi, ką jis daro, kaip reaguoja. Tada susitinki su draugais, pasikalbi, supranti, kad visur yra tas pats. Kaip ir moterys, susitikusios su draugėmis, apkalba dalykus, kurie jų vyruose erzina, taip ir vyrai daro tą patį. Bet smagu pajausti, kad rezonuoja, kad visi žmonės su tokiomis pat problemėlėmis už to gražaus fasado gyvena“, – sako Gintas.
Laidoje gaminto dubenėlio su vištiena pagal „FitMe“ programėlę receptas
Reikės:
200 g vištienos krūtinėlės
140 g ryžių
30 g kukurūzų dribsnių
2 kiaušinių
Vištienos prieskonių
Korėjietiškų morkų
Korėjietiškų burokėlių
Edamame pupelių
Agurko
Sezamo sėklų
Salotų lapų
Linų sėmenų aliejaus
Žuvies padažo
„Kėdainių konservų fabriko“ majonezinio padažo su trumais
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Susmulkinkite kukurūzų dribsnius. Pabarstykite vištieną vištienos prieskoniais. Kiaušinius suplakite dubenėlyje. Vištienos gabalėlius pamerkite į kiaušinių plakinį, tada apvoliokite susmulkintuose kukurūzų dribsniuose. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi arba lengvai patepkite aliejumi. Sudėkite vištieną ir kepkite orkaitėje apie 20–25 minutes. Kol vištiena kepa, išvirkite ryžius pagal instrukcijas ant pakuotės. Paimkite dubenėlius ir pradėkite dėlioti ingredientus. Pirmiausia dėkite salotų lapus kaip pagrindą. Vienoje dubenėlio pusėje dėkite išvirtus ryžius. Šalia ryžių pridėkite korėjietiškų morkų, korėjietiškų burokėlių, edamame pupelių ir agurko gabalėlius. Ant viršaus dėkite iš orkaitės išimtą ir šiek tiek atvėsusią vištieną. Pašlakstykite linų sėmenų aliejumi ir žuvies padažu. Apibarstykite sezamo sėklomis. Pabaigoje viską pagardinkite majoneziniu padažu su trumais.
„Skanus gyvenimas“ – nauja kulinarinė pokalbių laida su Ilona Juciūte jau šį šeštadienį, 10 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.