Vaida Baranovė į kelionę po Lietuvą išvyksta su Arūnu Valinsku ir Mantu Bartuševičiumi

2024 m. spalio 22 d. 10:56
Netikėtas dviejų kartų komedijos grandų duetas – Arūnas Valinskas ir Mantas Bartuševičius – bei prie šių vyrų prisijungusi žavi raudonplaukė Vaida Baranovė teatro megėjus džiugina naujienomis.
Daugiau nuotraukų (14)
Šis trio ir ilgai laukta teatro komedija „Uošvis“ pradėjo savo kelionę Lietuvą. Po kelių premjerinių pasirodymų pavasarį ir anšlaginio pasirodymo vasarą Palangoje, praėjusios savaitės pabaigoje komanda leidosi į turą, kurio metu aplankys daugiau nei 20 Lietuvos miestų.
„Ketvirtadienį turas prasidėjo Jonavoje, vėliau vykome į Radviliškį ir Telšius. Radijo ar muzikos autobusiuke įjungti dar neprireikė – įdomių temų diskusijoms netrūksta, kol kas visi dar turi, ką papasakoti.“ – juokavo legendinis šoumenas Arūnas Valinskas.
„Drąsiai galiu sakyti – mėgaujuosi vėl būdamas spektaklio dalimi, tai be abejonės turi savotiškos magijos“ – užtikrintai apie turo startą kalbėjo jis.
„Pati prisimenu pirmą pažintį su vyro tėvais. Buvo ir streso, ir baimės – truputėlį jaučiausi kaip egzamine. O nuo baimės iki juoko – tik vienas žingsnis. Todėl, ko gero, nėra tinkamesnės poros kaip Arūnas ir Mantas, kuri taip idealiai pasijuoktų iš tokios bauginančios situacijos“ – su šypsena kalbėjo Vaida Baranovė.
Paprašyta pakomentuoti plačiau, Vaida atviravo: „Su Arūnu ir Mantu net tolimiausias kelias neprailgsta ir nuobodu mums nebūna, nes visada yra apie ką pakalbėti, ir, aišku, kaskart smagu paklausyti Arūno istorijų iš laukinių 90-ųjų ir ankstyvųjų 2000-ųjų, kai pramogų pasaulio užkulisiai buvo, sakyčiau, kokius trisdešimt kartų labiau „crazy“, negu yra dabar.
Apskritai, tai labai sunku net nupasakot, kaip gerai mūsų trijulė dera tarpusavy, tai belieka padėkoti kastingo dievams, kad viskas taip puikiai susiklostė. Būna aptarta viskas: nuo politinių aktualijų, iki kino naujienų; nuo bendrų draugų ir pažįstamų nuotykių iki pastarojo meto kelionių ir ateities planų.
Taip pat, kad žmonėms gera kartu, galima suprasti ir iš to, kad net tylos pauzės niekada nebūna nejaukios. Jei kažkam reikia ramiai pailsėt, pasnaust arba šiaip pamąstyt apie šviesų rytojų – tam visada yra laiko ir vietos.
Taip pat, mane iki šiol stebina, kaip skiriasi skirtingų miestų ir miestelių publikos. Nuvykus vis į kitą miestą niekada negali žinoti, kas žiūrovams patiks, kas nustebins, kurioje vietoje salė griaudės, kur ašarą nubrauks. Tai visada – tarytum savotiška loterija. Laimei, nepriklausomai nuo miesto, mus visur priima super šiltai ir entuziastingai.
Apskritai, gera žinoti, kad publikai duodam kažką, kas yra šitaip kruopščiai sukurta, apgalvota, išdirbta ir išgyventa. Kiekvienas „Uošvio“ komandos narys, nuo mūsų, aktorių, iki garsistų, scenografų ir visų kitų, kurie sukasi užkulisiuose, spektakliui atiduoda visą savo energiją ir tai neabejotinai jaučia žiūrovai. Jų juokas ir šypsenos suteikia tiek džiaugsmo ir drąsos, kad visos tos valandos kelyje, bet koks nuovargis ar stresas, visiškai nueina į antrą planą ir lieka tik įkvėpimas ir dėkingumas“, – atviravo aktorė Vaida Baranovė.
Vienam garsiausių šalies stand-up komikų Mantui Bartuševičiui šis vaidmuo – tai aktorinis debiutas teatre. Milijonus peržiūrų internete su savo komedijos kūryba Youtube ir kituose soc. tinkluose „renkantis“ Mantas teigė, jog kol kas šis projektas jį džiugina.
„Nuo vaikystės augau kartu su Arūno Valinkso laidom ir juokais. Dabar Arūnas televizijoje sudėtingais klausimais egzaminuoja kitus, todėl jam uošvio vaidmuo tinka idealiai. Mėgaujuosi darbu su juo. Vaida – gal net dar didesnis atradimas. Susidraugavome, radome daug bendrų taškų. Dirbti su tokia komanda – vienas malonumas“ – savo pirmaisiais pasirodymais teatre džiaugiasi Mantas Bartuševičius.
„Uošvis“ dar šią savaitę aplankys tris didžiausius šalies miestus. Jau šį antradienį ši intriguojanti komedija bus parodyta Kaune, trečiadienį – Vilniuje, ketvirtadienį – Klaipėdoje. Uošvis? Apie ką jis?
Rasti drąsos pasipiršti mylimajai tikrai nėra lengva užduotis. Kartais atidėlioti verčia abejonės dėl jausmų, kartais – finansinės ar kitos buitinės problemos, tačiau kartais būna ir taip, jog didžiausiu piršlybų iššūkiu tampa... jaunosios tėvas.
Jurgis (M. Bartuševičius) – tai savimi pasitikintis jaunas istorijos mokytojas, svajojantis tapti rašytoju. Jo mylimoji Vika (V. Baranovė) – interjero dizainerė. Nors folkloras teigia, jog kur du – trečio nereikia, šioje situacijoje be trečio išsiversti nepavyks... Vikos tėvas Raimundas (A. Valinskas) – buvęs „saugumietis“, turtingas ir itin griežtas vyras. Akivaizdu, jog Jurgis, norėdamas vesti jo dukrą, turės gerokai paprakaituoti...
Kodėl vienas kitą mylintys žmonės renkasi gyvenimą melo pinklėse? Ar gimę skirtinguose laikmečiuose gali rasti bendrą kalbą? Ar jaunų žmonių meilė vis dar gali nugalėti visus sunkumus? Komedijos scenarijaus autorius – Tadas Vidmantas. Režisierius – Balys Latėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.