Šeštadienio rytais „Lietuvos ryto“ televizijos žiūrovus žadina nauja kulinarinė laida „Skanus gyvenimas“, kurioje žinoma kulinarė, receptų knygų autorė ir tinklaraštininkė Ilona Juciūtė pas save į svečius pasikviečia įdomius Lietuvos žmones, kurie vertina gerą maistą bei jaukius pokalbius.
Šįkart jos laukia susitikimas su viena iš sekėjų – Aura Bohema. Moteris pasakoja, kad Ilonos gerbėja tapo prieš 16 metų ir tik šiemet, pasitaikius ypatingai progai, išdrįso su ja susipažinti gyvai, dalyvaujant vasarą vykusioje Ilonos rengtoje „Gegužinės“ šventėje-trijų dienų stovykloje.
„Galvojau, kaip man pavyks būti tarp nepažįstamų žmonių, kur nėra saugumo, nėra artimųjų, kuriais galėčiau pasitikėti, jeigu kas nutiktų. Tačiau buvo be galo įdomu klausyti kitų moterų istorijų, kurios taip stipriai įkvėpė, jog net grįžus namo, privertė dar kurį laiką mąstyti apie gyvenimą, ką norėčiau keisti, koks norėčiau, kad jisai būtų“, – laidoje įspūdžiais dalinsis Aura.
Kalbėdama apie savo ateitį, moteris išduoda turinti svajonę, kuri susijusi su kulinarija. Iki šiol Aura dirbo administracinį darbą, tačiau pajutusi pokyčių poreikį, ėmė rimtai svarstyti apie profesijos keitimą.
„Sugalvojau, kad noriu dirbti tai, ką noriu dirbti. Man patinka gaminti maistą, todėl norėčiau būti virėja. Bet yra problema, kad be patirties – virėjų niekur nepriima, o patirties neįgausiu, nes niekas nepriima. Tačiau yra kitų didelių minčių, apie kurias garsiai dar nesinori kalbėti“, – neketindama paleisti savojo troškimo, intrigą palieka laidos viešnia.
Aura tikina – šiandien ji gyvenime turinti viskam drąsos, nors taip buvo tikrai ne visuomet. Prieš penkerius metus moters šeimoje įvyko nelaimė, kuri, visa laimė, baigėsi didžiuliu stebuklu, visgi, pakeitusiu požiūrį į bėgantį laiką, jo vertę bei trapumą.
„Anksčiau nebuvau labai baikšti, bet kai šeimoje atsitiko nelaimė, viskas apsivertė ir kitaip pradėjau vertinti gyvenimą bei laiką čia. Vieną dieną, netikėtai, mano mama patyrė galvos traumą. Dvi savaitės jos gyvybė kabojo ant plauko, niekas nedavė vilčių, medikai sakė, kad net jeigu ir išgyvens, tai bus labai blogai.
Sunkiai tą laikotarpį išgyvenau, bet mes labai tikėjom, labai meldėmės ir stebuklas įvyko. Patys gydytojai, kai po kelių metų su mama atvažiavom, stebėjosi. Visgi, dabar galvoju, kad kuo žmogui daugiau atsitinka visokių blogų dalykų, tuo jisai tampa pozityvesniu. Daugelis linkę dejuoti, nors jų gyvenimuose viskas yra gerai, o kai iš tiesų žinai, kaip greitai gali pasikeisti, imi džiaugtis šia minute“, – jautria istorija dalinsis Aura.
Laidoje gamintų varškėtukų receptas
Ingredientai:
400 g varškės
3 kiaušiniai
4–5 šaukštai miltų
2 šaukštai manų kruopų
Žiupsnelis druskos
Paruošimas:
Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinius ir manų kruopas. Gerai išminkykite tešlą. Palaipsniui įberkite miltus, bet nepadauginkite – tešla neturėtų būti labai kieta. Iš paruoštos tešlos formuokite ilgas plonas virveles ir jas supjaustykite mažais gabalėliais. Užvirkite pasūdytą vandenį ir sudėkite varškėtukus į verdantį vandenį. Virkite 2–3 minutes nuo momento, kai jie pakyla į paviršių.
Padažas: Sumaišykite tirpintą sviestą su grietine. Pagardinkite „BERIU“ prieskoniais sultiniui.
„Skanus gyvenimas“ – nauja kulinarinė pokalbių laida su Ilona Juciute jau šį šeštadienį, 10 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.