V. Radzevičius išpildė savo vaikystės svajonę: „Nėra taip paprasta“

2024 m. spalio 17 d. 14:21
Nuo senų svajonių išpildymo iki į Sakartvelo virtuvę nukelsiančių patiekalų – Vytaras Radzevičius ir vėl įrodė, koks spalvingas ir įdomus gali būti gyvenimas sodyboje. Nauji jo nuotykiai ir receptai – jau šį šeštadienį, TV3 laidoje „Vytaro ferma“.
Daugiau nuotraukų (11)
Vytaras ne tik sprendė praktinius savo ūkio rūpesčius, bet ir įgyvendino seną svajonę – mokėsi drožinėti. Ištrūkęs iš sodybos, V. Radzevičius keliavo susitikti su tautodailininku Algirdu Juškevičiumi.
Drožinėjęs tik vaikystėje su kišeniniu peiliuku, Vytaras to ėmė mokytis iš naujo. Tiesa, nors žinomas vyras tikėjosi, kad tai bus greitas procesas, netrukus suprato, jog šiam menui reikia kantrybės ir įgūdžių.
„Aš tikėjausi, kad drožinėjimas užtruks žymiai trumpiau. Bet tai nėra taip paprasta...“ – su šypsena veide sakė Vytaras, kurio kūrybinis užsidegimas nenuslūgo net ir susidūrus su iššūkiais.
Vytaro mokytojas A. Juškevičius atskleidė, kad šaukšto drožinėjimas iš tiesų nėra pats lengviausias drožinys, tačiau jis savo naują mokinį tik padrąsino: „Mokytis niekada nevėlu!“
Tai Vytarą įkvėpė – jis netgi prabilo apie savo svajonę ilgas žiemos naktis praleisti dirbtuvėje. Galbūt šis amatas taps nauja malonia patirtimi?! „Kai ateis žiema ir sumažės darbų ūkyje, ilgais žiemos vakarais aš galėsiu sėdėti savo dirbtuvėje ir kažką drožinėti“, – atviravo jis.
Ką jau kalbėti apie tai, kad šis naujas įgūdis leis pasididžiuoti ir prieš žmoną Laisvę. „Kai žmona atvažiuos, sakysiu: „Va, aš išmokau drožti šaukštus, o ką tu išmokai tame savo Vilniuje?“ – su šypsena kalbėjo jis.
Be tradicinių lietuviškų amatų ir senų svajonių, Vytaras kvietė žiūrovus išbandyti ir dar vieną jo sodybos virtuvės šedevrą – tradicinį kaimišką Sakartvelo patiekalą. Škmeruli – česnakinė vištiena, kuri yra kilusi iš Škmeri kaimo. Vytaras pažadėjo, kad receptas bus lengvas, greitas ir skanus.
„Šis patiekalas yra kaimiškas, paprastas, bet labai gardus. Lengva, greita ir skanu. Gero apetito!“ – linkėjo jis ir atskleidė receptą. Visą gaminimo procesą galėsite pamatyti šio šeštadienio laidoje.
Vytaras Radzevičiussvajonėsodyba
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.