Martynas Nedzinskas: „Žvėryne su kaimynais saugiau ir įdomiau“

2024 m. spalio 11 d. 12:35
„Vargu ar aš taip pasielgčiau, bet jei scenarijuje parašyta, kad jis durnas, tai durną ir vaidinu“, – sako dviejų „Auksinių scenos kryžių“ laimėtojas, teatro ir kino aktorius Martynas Nedzinskas. Tai, kad teatro gerbėjai dažniausiai jį mato dramose, Martynui netrukdė smagiai šėlioti naujos Roberto Kuliūno komedijos „Kaimynai“ filmavimo aikštelėje.
Daugiau nuotraukų (4)
Lapkričio pradžioje Lietuvos kino teatruose pasirodysiančioje romantinėje santykių komedijoje „Kaimynai“ aktorius M. Nedzinskas suvaidino Andrių. Kartu su Egle (aktorė Jurgita Jurkutė) savo naujame bute viename iš Vilniaus miegamųjų rajonų jiedu leidžia gana nuobodžias dienas – darbas, namai, virtuvė. Jų ramybę sutrikdo, o ir kraują bei aistras užkaitina šalia apsigyvenę naujakuriai – Vaiva (aktorė Karina Stungytė) ir Karolis (aktorius Petras Kuneika).
Šiek tiek veptelėjusį, gana pavydų lepšį komedijoje suvaidinęs M. Nedzinskas juokiasi: „Ne, aplink mane, Žvėryne, tokių kaimynų nėra. Tačiau nemažai su tokiais teko susidurti bendrabutyje, jų buvo pilna, neabejoju, kad ir gatvėje ne vieną tokį sutiktum, taigi, žiūrovams nebus sunku susitapatinti.“
Realiame gyvenime Martynui atrodo, kad su kaimynais gyventi – saugiau ir įdomiau. Gera, kai yra žmogus, į kurio duris gali pasibelsti, paklausti ar kokio daikto pasiskolinti. „Mūsų kieme yra ir senukų, ir jaunų žmonių. Yra kaimynai, kurie augina kieme pomidorus, cukinijas ir bulves. Būna, kaimynai susirenka jų valgyti. Faina bendruomenė! Man patinka ta graži rutina, stabilumas, – grįžti namo, žvelgi pro langą, vienas sėdi kieme, vaikai žaidžia, hamakai kabo. Gera žinoti, kad taip ir bus, nesikeis. Tačiau žinau, kad būna ir tokių kaimynų, kurie grūmoja dėl jų kieme pastatyto automobilio ir, progai pasitaikius, primena, kad šitai vietai nepriklausai“, – pasakoja aktorius.
Geros emocijos jį lydi ir tada, kai prisimena „Kaimynų“ filmavimus. Nors tai buvę labai intensyvios dienos, kino aikštelėje sklendė linksma, pozityvi ir atpalaiduojanti atmosfera. „Filmavome ilgai, per dieną kartais būdavo po 30–40 kadrų, filmavimai vyko bute, grūdomės visi vienoje patalpoje, persirenginėjome kas dvidešimt minučių. Nėra lengva, bet toks tempas filmavimams suteikė konstruktyvumo ir bendrystės, smaginomės, prisigalvodavome visokių juokelių“, – filmavimo užkulisius praskleidžia Martynas.
Filmavimus jis derino su darbu teatre. Būdavo dienų, kai iš teatro per visą miestą tekdavo lėkti į filmavimus.
„Kartą stipriai vėlavau, komanda man atsiuntė sportinį motociklą. Lėkėme su juo per visą miestą iki jo pakraščio, kur vyko filmavimai“, – prisimena aktorius.
Darbas kine jį žavi išliekamąja verte – nusifilmavai ir liksi filme toks pat, kad ir po devyniasdešimties metų. Teatre spektakliai išgaruoja tarsi haliucinacijos, praėjo premjera – ir nebėr. „Spektakliai dažniausiai lieka žiūrovų galvoje ir tai – ne visai objektyvu, juk nežinome, kaip kiekvienas juos interpretuoja. Kokį filmą sukūrėme, toks ir bus, čia yra jo stiprybė, o gali būti ir prakeiksmas“, – sako M. Nedzinskas.
Savo vaidmens „Kaimynuose“ įvertinti Martynas kol kas negali – premjera dar tik artėja, savęs kino ekrane jis nematė. „Kine daug kas priklauso nuo montažo, be to, filmo kūrimo procesas visada užtrunka. Būna, tavęs klausia apie vaidmenį, o tu – jau visai kitas žmogus esi“, – priduria.
Galima išduoti, kad gyvenime, kitaip nei filme, Martyno šukuosena nėra tokia perdėm tvarkinga, sulaižyta. „Aš sakydavau, chebra, juk visai galiu būti gražus vyras, kodėl iš manęs darote pabaisą? Na, bent jau toks sau atrodžiau veidrodyje. Vis juokaudavome su filmo partnere Jurgita, na, kodėl tu už šito bičo ištekėjai?!“ – juokiasi aktorius.
R. Kuliūno romantinė santykių komedija „Kaimynai“, kurioje žiūrovai lengvai atpažins save, Lietuvos kino teatruose – nuo lapkričio 1 dienos. Filmo režisierius R. Kuliūnas, scenarijaus autorius Tadas Vidmantas, vaidina M. Nedzinskas, J. Jurkutė, Justinas Jankevičius, K. Stungytė ir P. Kuneika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.