J. Basanavičiaus gatvėje išgarsėjęs muzikantas D. Misiūnas-Dovi Mi: „Negalvoju apie žinomumo kainą“

2024 m. rugsėjo 27 d. 17:30
Prieš kurį laiką Dovydą Misiūną-Dovi Mi žmonės galėjo išgirsti Palangoje, J. Basanavičiaus gatvėje. Šiandien jaunas vaikinas jau organizuoja koncertus, groja renginiuose ir leidžia savo kūrybos dainas. Dovydas atvirauja, jog ši vasara jam buvo kitokia nei anksčiau turėtos, tačiau nepaisant augančio atpažįstamumo, apie žinomumo kainą jis sako dar negalvojantis ir koncentruojantis tik į muzikinį kelią.
Daugiau nuotraukų (33)
Šeštadienio rytais „Lietuvos ryto“ televizijos žiūrovus nuo šiol žadina nauja kulinarinė laida „Skanus gyvenimas“, kurioje žinoma kulinarė, receptų knygų autorė ir tinklaraštininkė Ilona Juciūtė pas save į svečius pasikviečia įdomius Lietuvos žmones, kurie vertina gerą maistą bei jaukius pokalbius. Šįkart jos laukia susitikimas su iš Pakruojo kilusiu atlikėju Dovydu Misiūnu, geriau žinomu kaip Dovi Mi.
Nors vaikinas yra dalyvavęs muzikiniame projekte „X faktorius“, daug klausytojų dėmesio jis susilaukdavo tiesiog koncertuodamas J. Basanavičiaus gatvėje prie Palangos tilto. Dovydas sako pasirodymus gatvėse rengę ir anksčiau, tačiau ištrūkti į kurorto centrą jį paskatino nemaloni situacija, nutikusi su vienu restoranu.
„J. Basanavičiaus gatvė, po viso to, kas įvyko, buvo kaip išsilaisvinimas, nes prieš tai mane pakvietė vienas restoranas Palangoje. Ten grodavau po tris valandas kasdien, tačiau žmonės ateina pavalgyti ir kartais skųsdavosi, kad tai per garsiai dainuoju, tai per tyliai, tai kažką linksmiau norėtų išgirsti.
Tokio paties neapsisprendimo sulaukdavau ir iš vadybininkų. Buvom sutarę pasirodymus mėnesiui į priekį, tačiau vieną dieną tiesiog pasakė, kad manęs nebereikės.
Jie nusprendė prieš savaitę, bet nedrįso man pasakyti anksčiau. Galvojau, ką daryti. Buvau atsivežęs visą aparatūrą, o gatvėse grodavau, kai gyvenau Anglijoje. Taip atsidūriau prie Palangos tilto ir viskas sekėsi žymiai geriau. Tarsi emociškai pasikraudavau, nes sustoja paklausyti tie, kuriems patinka, o ne tie, kurie yra priversti, nes atėjo pavalgyt“, – laidoje atvirai prabilo jaunasis muzikantas.
Tačiau ši vasara Dovydui jau buvo kitokia. Vaikinas pripažįsta pritrūkęs laiko pasirodyti Palangos gatvėse, mat laisvų dienų grafikus užpildė renginiai bei koncertai.
„Vasara buvo kitokia nei anksčiau. Turėjau daug koncertų. Anksčiau dainuodavau gatvėje, norėjau ir šią vasarą dainuoti daugiau, bet nesigavo, nes turėjau koncertus. Aš galvojau, kad ateina mūza iš niekur ir ją pagavus užrašau.
Bet dabar svarstau, kad gal iš tikro tų emocijų prisikaupia ir po truputį jos išeina, bet aš tiksliai nežinau kur jos, nes pajuntu jas pavėluotai, po laiko“, – apie įkvėpimo šaltinį pasakojo atlikėjas.
Nors laidoje Dovydas prasitarė turintis draugę, namuose jis vis dar gyvena vienas, todėl ir maisto gamybos atsakomybės krenta ant jo pečių. Visgi, vaikinas pripažįsta, kad skaniausi jam patiekalai – gaminti mamos, ko vaikystėje nevertino taip, kaip vertina dabar.
„Nesvarbu į kokį restoraną nueitum, skaniausia, kai pasigamini namuose. Būna nuvažiuoju pas tėvus į Šiaulius, mama viską skaniai gamina. Vaikystėje nevertini to, o po to nuvažiuoji, tai kaip švediškam restorane. Nors atsimenu laikus, kai „Raffaello“ skaitydavosi prabangos preke, o nupirktą „Snickers“ batonėlį matuodavome su liniuote, kad pasidalintume po lygiai“, – prisiminimais dalijosi laidos herojus.
Nepaisant augančio atlikėjo populiarumo, Dovydas išlieka kuklus. Jis sako nepastebintis gatvėje padidėjusio atpažįstamumo, nors šeimos nariams kartais tai užkliūva, todėl asmeninio gyvenimo detalių dainininkas yra nusprendęs neviešinti, savo viešą įvaizdį siedamas tik tai su muzika.
„Būna kai einu su šeima ir jie sako, kad visi žiūri, bet aš to nepastebiu. Aš nežinau kokia yra žinomumo kaina, bet mano tikslas – kad kurčiau toliau ir kad tos dainos pasiektų kuo daugiau žmonių. Visa kita yra šalutinis poveikis: kuo daugiau išgirs, tuo daugiau visokių nuomonių pasitaikys. Tikriausiai esu tam pasiruošęs, nors per daug ir negalvoju“, – pripažino Dovydas.
LAŠIŠOS TARTARAS
Ingredientai:
– 1 avokadas
– 1 mangas
– Pusė citrinos (sultims)
– Druska pagal skonį
– 100 g smulkintos lašišos
– 1 smulkintas raudonas svogūnas
– Žiupsnelis cukraus
– Pipirai pagal skonį
– Šlakelis Teriyaki padažo
– Šiek tiek majonezo
– 1 a. š. NAMIKO fermentuoto medaus gėrimo koncentrato
Paruošimas:
Nulupkite avokadą ir sumaišykite su citrinos sultimis, kad jis nepatamsėtų. Įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų pagal skonį. Supjaustykite kubeliais mangą ir sumaišykite su avokadu. Dubenyje sumaišykite smulkintą lašišą su smulkintu raudonuoju svogūnu, pridėkite žiupsnelį cukraus, šlakelį Teriyaki padažo ir 1 arbatinį šaukštelį NAMIKO fermentuoto medaus gėrimo koncentrato. Jei mėgstate, pridėkite truputį majonezo. Ant lėkštės pirmiausia dėkite avokado masę, o ant viršaus – lašišos mišinį. Galima papuošti dar šiek tiek citrinos sultimis ar Teriyaki padažu pagal skonį. Patiekite su skrebučiais ar trapučiais.
„Skanus gyvenimas“ – nauja kulinarinė pokalbių laida su Ilona Juciute jau šį šeštadienį, 10 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.