Choreografė D. Ūsienė apie jaunųjų šokėjų pergales: „Siekiant rezultato, kartais reikia daugiau griežtumo, disciplinos ir reiklumo“

2024 m. rugsėjo 27 d. 14:04
„Demo“ mados teatro, „Demo“ šokių kolektyvų ir „Deimantės modelių agentūros“ įkūrėja choreografė Deimantė Ūsienė jau tris dešimtmečius prisideda prie augančios kartos tobulėjimo. Moters vadovaujami vaikų kolektyvai kasmet pelno prizinius apdovanojimus pasauliniuose konkursuose, tad paklausta, kur slypi sėkmės priežastis, atsakymo ilgai neieško – ji myli visus vaikus, bet norint pasiekti rezultatų, reikia griežtumo, disciplinos ir reiklumo.
Daugiau nuotraukų (23)
Šeštadienio popietę „Lietuvos ryto“ televizijos žiūrovus prie ekranų pakvies įdomių istorijų ir netikėtų avantiūrų laida „Pirmi kartai“. Šios savaitės herojė – choreografė, „Demo“ mados teatro, „Demo“ šokių kolektyvų ir „Deimantės modelių agentūros“ įkūrėja Deimantė Ūsienė, save drąsiai pristatanti dar ir kaip šypsenos bei geros energijos skleidėją.
„Vaikystėje aš norėjau tapti aktore. Kai tėvai daug dirbdavo, namuose būdavom vieni, staipydavomės prieš veidrodį, repetuodavom monologus, demonstruodavom drabužius, mamos sukneles, batus ir visad įsivaizduodavau, kaip ateityje būsiu aktore. Tačiau kai pradėjau dainuoti folkloriniame ansamblyje, greta mūsų šoko šokėjai. Juos pamačius, aš supratau, kad mano svajonė yra kurti šokius ir tapti choreografe“, – savo gyvenimo istorija dalijosi laidos herojė.
Visgi, Deimantės aistrą šokiui palaikė ne visi. Jos tėvai norėjo, kad dukra sektų rimtų mokslų keliu ir pasirinktų medikės profesiją. Moteris pasakoja anuomet žadėjusi tėvams išpildyti jų lūkesčius, tačiau aplankiusi sėkmė pakoregavo planus, taip medicinos mokslų universiteto durų ir nepravėrus.
„Tėvai mano šokius vertino ne taip gerai. Jie norėjo, kad būčiau medikė, nes sakydavo, jog iš šokių duonos nevalgysiu. Buvau pareiginga ir prižadėjau, kad po šių studijų baigsiu ir medicinos universitetą. Tačiau sėkmė labai stipriai lydėjo mane ir turbūt gyvenime atsiradau ten, kur turėjau būti, todėl nebeteko mokytis medicinos“, – pasakojo Deimantė.
Laidos herojė atvira – „mano žvaigždė suspindo iš karto“. Ir tai ne šiaip drąsios pagyros, mat iš tiesų, tuo metu Kaune plačiai išskėstomis rankomis laukė jaunų choreografijos specialistų su gausiais darbo bei projektų pasiūlymais.
„Gavau paskyrimą į Kauną, kur jaunų specialistų nebuvo, tik vyresni, todėl galbūt visi laukė jaunos choreografės, nes vos tik atsiradau ten, pasipylė skambučiai, kurie net mane pačią nustebino. Nuo tautinių folklorinių kolektyvų, iki muzikinio teatro ir net pasiūlymų dirbti su modeliais.
Netrukus amžinatilsį Dalia Teišerskytė pakvietė į mados teatrą, o tenai ir prasidėjo mano visiškai kitokia veikla. Juk niekas nemokino apie modelių veiklą, nežinojau nuo ko pradėt, bet galiausiai tiesiog atsisakiau tautinio žanro ir pasirinkau tai, kas buvo pačiai įdomiau: šou šokį, teatrinį, miuziklinį šokį“, – karjeros kelio istorija dalijosi laidos pašnekovė.
Šiandien Deimantė – „Demo“ mados teatro, „Demo“ šokių kolektyvų ir „Deimantės modelių agentūros“ įkūrėja. Jos vaikų grupės tarptautiniuose konkursuose pelno prizines vietas, pasirodo didžiausiuose šalies renginiuose bei važinėja po pasaulį. Choreografė neslepia, už visų pergalių slepiasi sunkus darbas, mat norint pasiekti aukštumų, reikia laikytis griežtos disciplinos.
„Disciplina ir griežtumas su meile yra mūsų „Demo kids“ pergalių rezultatas. Visi vaikai žino, kad aš juos labai myliu, tačiau siekiant rezultato, kartais reikia daugiau griežtumo, disciplinos, ir reiklumo. Todėl jie su tuo susitaiko ir kartu siekiam pergalių“, – teigė choreografė.
Tačiau laida „Pirmi kartai“ ne vien tik apie įdomių žmonių istorijas. Čia kiekvieno pašnekovo laukia iššūkis ir išbandymas, įveikiant savo baimes ar vidinius stabdžius bei išbandant dalykus pirmą kartą gyvenime. Šįkart Deimantei teks unikali patirtis – pasivaikščiojimas Televizijos bokšto taurės kraštu, į sostinės panoramą pažvelgiant iš 170 metrų aukščio.
„Labai gražu, bet labai baisu, pajudėti sunku, dreba kojos, širdis kulnuose, bet įspūdis tikrai nerealus ir begalinis“, – nerimo, tačiau tuo pačiu ir džiaugsmo akyse neslėpė moteris.
Kitoje laidos temoje žiūrovai galės išgirsti apie būdus, kaip artėjant šaltajam metų sezonui, sustiprinti imunitetą. Ilgaamžiškumas ir geresnė gyvenimo kokybė – kiekvieno siektinas tikslas, o gydytojai sako, kad raktas į tai slypi ne tik fizinėje sveikatoje, bet ir teisingame gyvenimo ritmo reguliavime bei subalansuotoje priešuždegiminėje mityboje, gausioje polifenolių-antioksidantų.
„Nemaža dalis lėtinių ligų ne veltui vadinamos perdėtai gero gyvenimo ligos, kada mes turime per mažą kiekį fizinio aktyvumo bei per didelį kiekį nesubalansuotos mitybos. Kai eina kalba apie sveikiau, geriau gyvenančias šalis bei jų gyventojas, tai mityba, gyvenimo būdas yra svarbi ir turi nemažai teigiamos įtakos mūsų sveikatai.
Lietuvoje mūsų natūrali mityba būdavo labai sezoniška ir ganėtinai siaura. Tie įpročiai išlieka ir dažnas lietuvis toliau valgo rūkytus, konservuotus produktus, o žalių, termiškai neapdorotų daržovių mūsų dietoje tikrai yra, deja, bet nepakankamai“, – sakė P9 klinikos šeimos gydytoja Emilė Tilindytė-Muliuolienė.
Netinkamos mitybos pasekmes mačiusi savo mamos pavyzdyje, vilnietė Daiva suprato, kad tik nuo jos pačios priklauso gyvenimo kokybė ir ilgaamžiškumas. Siekdama, kad kuo ilgiau galėtų išlikti guvi, moteris pradėjo domėtis, kaip kokybiškai nugyventi dar ne vieną dešimtmetį.
„Mano gyvenime mama buvo tas žmogus, kuris visą laiką turėjo antsvorį ir aš nuo vaikystės galvojau, kad nenorėčiau gyventi sėslaus, ramaus gyvenimo ant sofos ir turėčiau kažką daryti, kad taip nenutiktų. Todėl visą laiką galvojau ką valgau, kaip valgau ir jeigu kažko negaliu gauti iš savo kasdienės mitybos, pasiieškau kitokių būdų tai gauti.
Skaitydama apie produktus, kurie turi daug polifenolių, radau kad tai yra brokoliai, gvazdikėliai, kakava, granatas, ciberžolė, žalioji arbata. Visgi pastarosios neprisijaukinau, man ji nėra skani, todėl ieškau kitų būdų, kaip gauti tą jos suteikiamą naudą“, – pasakojo vilnietė Daiva Jurgelevičienė.
Jungtinės Karalystės Kembridžo universiteto mokslininkai, vadovaujami garsaus profesoriaus, onkologo Robert Thomas, atrinko daugiausiai polifenolių ir antioksidantų turinčius keturis superproduktus – brokolius, granatus, ciberžoles ir žaliąją arbatą, kuriuos patalpinę į kapsules, klinikiniais tyrimais nustatė jų priešvėžinį poveikį.
Yra žinoma, kad polifenoliai ir antioksidantai, mažina ne tik onkologinių ligų, bet ir daugelio kitų lėtinių ligų riziką, nes palaiko imuninę sistemą. Atliktas nacionalinis klinikinis Pomi-T tyrimas pirmąkart pasaulyje patikimai įrodė, kad tinkamai suderinti skirtingų augalų polifenoliai ir antioksidantai, koncentruoti vienoje kapsulėje, slopina ne tik vėžio žymenų augimą, bet ir kitus organizmo uždegimo procesus, lemiančius įvairių lėtinių ligų atsiradimą bei vystymąsi.
Paskutinioji laidos tema pasakos, jog kasdien žmonės susiduria su pačiomis įvairiausiomis buitinėmis traumomis. Tiesa, žaizda žaizdai nelygi, sako gydytojas Jonas Jurgaitis ir pabrėžia, kad net mažas nubrozdinimas gali virsti rimta problema.
„Neprižiūrint žaizdos, galima sukelti žaizdos infekciją. Žaizda supūliuoja, infekcija plinta, žaizda didėja, o jeigu ta infekcija pakliūva į kraują, įvyksta kraujo užkrėtimas – sepsis“, – tvirtino abdominalinės chirurgijos gydytojas dr. Jonas Jurgaitis.
Šiandien vaistinėse galima rinktis žaizdų gydymo priemonių, kurios yra veiksmingos, saugios ir nesukelia skausmo. Joduotas povidonas „Betadine“ yra rekomenduojamų antiseptikų sąraše ir priešingai nei jodo tinktūra, yra vandens pagrindo, o elementinis jodas greitai naikina visas bakterijas, virusus, grybelius.
„Jodo povidonas turi savybę praeiti pro bioplėvelę, kuri susidaro žaizdoje, dėl to tas atsparumas mikrobams dažniausiai neišsivysto ir tie mikrobai, kurie yra ypač atsparūs vaistams ar antiseptikams, yra įveikiami jodo povidono. Taip pat ši priemonė turi ilgalaikį poveikį, kuris nesibaigia per kelias valandas, o tęsiasi bent parą“, – teigė dr. Jonas Jurgaitis.
Laida „Pirmi kartai“ – tai puikus įrodymas, kad troškimui mėgautis gyvenimu ribų nėra! Laidos vedėjo Tomo Grigaičio kalbinami herojai, jų asmeninės istorijos bei pasiryžti pirmi kartai – šeštadieniais, 17 val., per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.