9-ojo dešimtmečio estetika filme „Meilė, melas, kraujas“: dulkės, saulė ir jokios Jane Fondos

2024 m. rugsėjo 26 d. 10:05
Groteskiškai gražus siurrealizmas, o gal ir magiškasis realizmas, neoninis noir ir kostiuminė-steroidinė dreama – margaspalviam Rose Glass filmui „Meilė, melas, kraujas“ kritikai lipdo ne mažiau spalvingas etiketes. Aštuoniasdešimtinių estetika alsuojantis kūrinys – daugybės atidžiai į užduotį pasižiūrėjusių profesionalų darbo rezultatas.
Daugiau nuotraukų (8)
Filmas, kuriame pagrindinius vaidmenis – išbandymų kelyje esančią įsimylėjėlių porą – atlieka Holivudo žvaigždė Kristen Stewart bei buvusi kultūristė ir policininkė Katy O’Brian, kurtas Naujosios Meksikos valstijoje. Jo kostiumų dailininkė Olga Mill, šį procesą prisimena kaip vieną didelį vintažinį nuotykį.
„Jei tai būtų tik nuostabių 9-ojo dešimtmečio rūbų, batų ir aksesuarų paieška, būtų šaunu, nes Naujojoje Meksikoje kuistukai tikrai puikūs. Bet kadangi filmas – veiksmo, mums reikėjo visko po daug egzempliorių, ir tai apsunkino užduotį“, – prisimena ukrainiečių kilmės kino industrijos profesionalė.
Jos teigimu, pavyko gauti uždarytų parduotuvių likučių – pavyzdžiui, daug įvairaus dydžio labai gražių sportbačių porų, kurias galėjo avėti tiek Lou vaidinusi Kristen Stewart, tiek jos dublerės.
 
9-asis dešimtmetis kine – jautri tema, nes daugelis labai aiškiai įsivaizduoja, kaip tai turi atrodyti. „Mes norėjome sukurti reikiamą jausmą be Jane Fondos ir serialo „Dinastija“ estetikos, apsieiti be neoninių spalvų – „Meilė, melas, kraujas“ yra nutviekstas saulės, dulkėtas ir nuskalbtas“, – sako kostiumų dailininkė, kurios karjeros lemiamas posūkis laukė gavus asistentės darbą HBO seriale „Sausas įstatymas“ (Boardwalk Empire).
Duodama interviu portalui „The Art of Costume“ O. Mill atskleidė „firminį“ režisierės Rose Glass metodą, kuris pagelbėjo kuriant nepriklausomos JAV studijos „A24“ pristatomo erotinio trilerio įvaizdžius. Tai – muzikiniai grojaraščiai, kuriuos britų kino kūrėja sudėliojo kiekvienam personažui.
„Tai buvo itin naudinga, dabar to prašysiu kiekvieno režisieriaus! Grojaraščius įsijungdavome per fotosesijas, kūrybos metu ar net apsipirkinėdami. Muzika tikrai padeda įsijausti į veiksmą ir naršant po parduotuves įsivaizduoti save kaip Lou ar Jackie“, – pasakoja kostiumų dailininkė. Ji išduoda, kad Lou tėvą, kurio vardas – taip pat Lou, suvaidinusio Ed Harris grojaraštis buvo itin keistas: „Beveik vien tik acidjazz stiliaus muzika!“
Lietuvos kino teatruose rodomo filmo „Meilė, melas, kraujas“ veiksmas nukelia į spalvingus ir ritmingus 1989-uosius. Iš skurdo ištrūkti svajojanti kultūristė Jackie traukia į konkursą Las Vegase. Situaciją komplikuoja apšiurusiame sporto klube užsimezgęs romanas. Paaiškėjus, kad klubo savininkas – naujosios Jackie merginos tėvas, su kuriuo ši nenori turėti nieko bendra, užtaisomi galingiausi ginklai – tiek tiesiogine, tiek perkeltine prasme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.